Акциите на американската криптоборса Coinbase паднаха с 10.55% към затварянето

...
Акциите на американската криптоборса Coinbase паднаха с 10.55% към затварянето
Коментари Харесай

Акциите на Coinbase се понижиха с над 10%

Акциите на американската криптоборса Coinbase паднаха с 10.55% към затварянето на търговията във вторник, 9 август, като по-късно се намалиха с още 5.34%.

Крипто борсата регистрира пред акционерите спад от съвсем 64% в приходите за тримесечието и загуба от 1.1 милиарда $, оповестява CNBC.

Операторът за продан на криптовалута намали своята годишна прогноза за преводите на потребителите и съобщи, че през тримесечието е съкратил 18% от личния състав си.

Компанията не оправда прогнозите на анализатори. Разпределената загуба възлиза на 4.98 $ на акция против предстоящите 2.65 $, според допитване на Refinitiv. Анализаторите чакаха доходи от 832.2 млн. $, а компанията регистрира 808.3 млн. $.

Приходите на Coinbase са намалели с съвсем 64%, защото вложителите избягаха от крипто пазара след внезапното повишаване през 2021 година Приходите от преводи на дребно бяха 616.2 млн. $, което е с 66% по-малко от прогнозата на анализаторите за 667.1 млн. $, съгласно допитване на StreetAccount.

В писмо до акционерите Coinbase заяви за чиста загуба в размер на 1.1 милиарда $. През същото тримесечие на предходната година чистата облага е 1.59 милиарда $.

Само загубите от обезценяването на безналичната криптовалута възлизат на 377 млн. $. Собствените криптовалутни активи на Coinbase в края на юни са 428 млн. $, съпоставено с 1 милиарда $ в края на март. Над 40% от активите от криптовалути са били в биткойни.

Второто тримесечие се трансформира в тестване за устойчивостта на криптокомпанията и беше комплицирано като цяло, се споделя в писмо на борсата до вложителите.

Криптоборсата отбелязва, че измененията на пазара са повлияли на държанието на потребителите, размера на търговете и прихода от преводите, само че акцентира “силата на нашата стратегия за ръководство на рискове”.

Компанията добавя, че за този интервал е имала 9 млн. консуматори, извършващи трансакция най-малко един път на месец, съпоставено с 9.2 млн. през първото тримесечие. Това е повече от консенсусната прогноза на StreetAccount за 8.7 млн. консуматори.

Акциите на Coinbase паднаха със 75% през второто тримесечие, до момента в който цената на биткойн се намали с към 59%. Coinbase съобщи, че удължава своя мораториум върху наемането на нови чиновници в обозримо бъдеще и е понижила броя им с 18%.

Активите на платформата са паднали на тримесечна база до 96 милиарда $ от 256 милиарда $, основно заради натиска върху цените на криптовалутите, заяви Coinbase.

От писмото на компанията до акционерите разбираме, че по-голямата част от отлива на клиенти през второто тримесечие се дължи на институционалните клиенти: те „ понижиха риска и продадоха криптовалути за фиатни пари, вместо да изтеглят своите криптовалути на друга платформа “.

Пазарният дял на крипто борсата в общата капитализация на крипто пазара понижа до 9.9% от 11.2% през Q1, се споделя в писмото. Биткойнът съставлява 31% от приходите от транзакции за тримесечието - най-високото равнище от Q1 на 2021 година, до момента в който 22% от приходите от транзакции се дължат на етериум.

Прогнозата на Coinbase за цялата година е следната: тя чака от 7 до 9 млн. консуматори, които да правят преводи всеки месец. Ръководството на крипто борсата съобщи, че чака междинният приход от преводи на един консуматор да бъде в долния завършек на диапазона от 20 $, а не на равнищата преди 2021 година

Компанията редуцира разноските за маркетинг и намали прогнозата си за разноските, в това число за технологии, разработка, административни разноски, инфраструктура и т.н.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР