Акциите на Alphabet паднаха с около 7% при разширената търговия

...
Акциите на Alphabet паднаха с около 7% при разширената търговия
Коментари Харесай

Приходите от реклами в YouTube падат – основни сектори се изтеглят

Акциите на Alphabet паднаха с към 7% при разширената търговия във вторник, откакто компанията регистрира по-слаби от предстоящите резултати за облаги и доходи за третото тримесечие. В тази връзка компанията майка на Гугъл съобщи, че доста ще понижи растежа на личния състав.

Приходите от реклами в YouTube са спаднали с към 2% до 7.07 милиарда $ от 7.21 милиарда преди година. Анализаторите чакаха нарастване с към 3%. Alphabet регистрира общи рекламни доходи от 54.48 милиарда $ през тримесечието, което е малко повече от миналата година.

Филип Шиндлер, основен бизнес шеф на Гугъл, сподели, че компанията е видяла оттегляне на разноските за реклами в мрежата за търсене от избрани браншове, като застраховки, заеми, ипотеки и криптовалути.

Докладът бележи злокобно начало на седмицата за вложителите в софтуерните колоси, фокусирани върху пазара на цифрови реклами. Миналата седмица Snap разгласява разочароващи резултати и съобщи, че не е в положение да даде прогноза поради неустойчивостта на разноските и опасенията за стопанската система. Акциите на приложението се сринаха с 28% в петък след изнасянето на числата. Meta би трябвало да регистрира резултатите си в сряда и анализаторите чакат второ следващо тримесечие на спад в приходите.

Акциите на Alphabet паднаха под 97 $ след края на работно време. Най-ниското затваряне за годината беше 95.65 $ на 30 септември. За последната година акциите на Alphabet се намалиха с 30%.

Акциите на Meta паднаха с 4% в разширената търговия във вторник, откакто се повишиха с 6% денем.

Висшите ръководители на Alphabet показаха провокациите, пред които е изправена компанията. Изпълнителният шеф Сундар Пичай сподели в изказване, че компанията „ изостря фокуса си върху явен набор от продуктови и бизнес цели “, до момента в който Рут Порат, финансовият шеф, сподели, че „ работим за пренасочване на ресурсите, с цел да подхранваме нашите най-високи цели за напредък. “

През тримесечието Гугъл Cloud донесе 6.9 милиарда $ – повече от упованията на анализаторите. Това е доста нарастване от 5 милиарда $ по отношение на миналата година. Загубите в Гугъл Cloud се усилиха до 699 милиона $ от 644 милиона $ миналата година.

Пичай вкара някои ограничения за понижаване на разноските в цялата компания, базирайки се на икономическите провокации, в това число евентуална криза, растяща инфлация, възходящи лихвени проценти и смекчени разноски за реклама. През септември Пичай сподели, че желае да направи компанията с 20% по-ефективна, което може да включва редуциране на работни места и артикули.

Гугъл също анулира идващото потомство на своя преносим компютър Pixelbook и понижи финансирането на вътрешния си развъдник Area 120. Миналия месец Гугъл сподели, че ще затвори своята услуга за цифрови игри Stadia.

Компанията съобщи, че има общо 186 779 чиновници на цялостно работно време по отношение на 150 028 предходната година. Пичай сподели вторник, че прибавянето на личен състав през четвъртото тримесечие ще бъде „ доста по-малко “ от третото тримесечие, защото компанията „ се концентрира върху закъснение на растежа на оперативните разноски “.

Нашите дейности за закъснение на темпото на наемане ще станат по-очевидни през 2023 година “, сподели Пичай, повтаряйки мненията от диалога през второто тримесечие. „ Талантът е най-ценният запас “, сподели той.

Порат сподели, че през четвъртото тримесечие „ прибавянето на личен състав ще се забави до по-малко от половината от броя, прибавен през третото тримесечие “.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР