Актрисата Сигорни Уивър навърши 70 години преди броени дни. Трудно

...
Актрисата Сигорни Уивър навърши 70 години преди броени дни. Трудно
Коментари Харесай

Сигорни Уийвър на 70

Актрисата Сигорни Уивър навърши 70 години преди броени дни. Трудно е да се повярва в това, макар обстоятелството, че звездата не е последовател на разкрасителните процедури. Уийвър взе участие в доста филми със запаметяващи се функции, само че най-известният персонаж на звездната рожденичка е безстрашната лейтенант Рипли от „ Пришълецът ".

Рожденото име на Сигорни Уийвър е Сюзън Александра, само че тя го трансформира в чест на героинята от романа „ Великият Гетсби " на Франсис Скот Фицджералд. Тя расти в богатото семейство на президент на NBC и някогашна актриса, по тази причина е посещавала елитно частно учебно заведение и е живяла в благоденствие. В университета тя учи драма и скоро се появява с дребни функции в представления на Бродуей.

Сигорни Уийвър сама си пробива път в киното. След дребна роля във кино лентата на Уди Алън " Ани Хол ", актрисата има шанса да удари, както се споделя, „ джакпот " - получава основната роля в „ Пришълецът ". Краят на 70-те е - разцветът на галактическите тематики и фантастиката в американското кино.

Успехът на „ Междузвездни войни " въодушевява режисьора Ридли Скот да снима филм за страховито извънземно. Ролята на офицер Елън Рипли, която най-често се загатва просто с семейството си, е била в началото препоръчана на Мерил Стрийп. Но защото актрисата по това време е доста смутена от гибелта на брачна половинка си, афишират кастинг. Интересното е, че Уийвър е една от последните, които взели присъединяване в него. Режисьорът я избира - и не бърка. Филмът реализира замайващ триумф в боксофиса и завоюва Оскар за образни резултати. Самата Сигорни става носителка на премия BAFTA за перспективна актриса и се снабдява със популярност.

През 1992 година режисьорът моли Сигорни Уийвър да обръсне главата си за снимането на Alien 3. Тя го прави, с цел да се изобрази непроницаемата жена офицер като по-уязвима. Уийвър споделя пред „ Космополитън ", че е била принудена да носи перука в къщи, с цел да не плаши двугодишната си щерка Шарлот. По време на монтажа се оказва, че е належащо някои подиуми да се снимат отново, само че косата на Сигорни към този момент още веднъж е пораснала и за наново бръснене тя желае нарастване на хонорара си с 40 000 $


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР