Актрисата Натали Портман се отказала да посети церемонията по връчването

...
Актрисата Натали Портман се отказала да посети церемонията по връчването
Коментари Харесай

Натали Портман отказа израелска награда заради Бенямин Нетаняху

Актрисата Натали Портман се отказала да посети церемонията по връчването на присъдената й израелска премия " Генезис " поради планувана тирада, която трябвало да произнесе израелският министър председател Бенямин Нетаняху на награждаването й, съобщи Ройтерс.

Участието й при връчването на " Еврейската Нобелова премия " носителката на " Оскар " не желала да бъде изтълкувано като поддръжка на израелския общественик.

На своята страница в „ Инстаграм " Портман написа: " Отказах да вземам участие в церемонията на 28 юни, тъй като не желая хората да си мислят, че поддържам политиката на Бенямин Нетаняху, който трябваше да произнесе тирада. Като доста израелци по света и аз мога да имам сериозно отношение към управлението на Израел, без освен това да искам да бойкотирам цялата нация. Преди 70 години тази страна беше учредена като парадайс за оживелите от Холокоста. Но жестокостите към страдащите в наши дни са в несъгласие с моите еврейски полезности. Тъй като ме е грижа за Израел, аз би трябвало да се изправя против насилието, корупцията, неравенствата и злоупотребата с власт! ", акцентира Портман.

Седемдесетата годишнина от основаването на страната Израел беше белязана с всеобщи митинги на палестинци в линията Газа, където десетки души бяха убити и стотица бяха ранени от израелски бойци.

Наградата " Генезис " е с паричен еквивалент от 1 милион щатски $. Тя се присъжда годишно на персона, приета за подстрекател на идващото потомство евреи посредством професионални достижения и отдаденост на еврейските полезности. Наричат я " Еврейската Нобелова премия ".

Натали Портман е родена в Израел. Тя се преселва в Съединени американски щати като момиче, а по-късно от дете-звезда става първокласна актриса с необятно самопризнание. За играта си в " Черният лебед " от 2011 година Натали Портман завоюва премия " Оскар " за най-хубава актриса, а през 2015 година режисира кино лентата " История за обич и мрак " по романа на Амоз Оз. Филмът е на иврит и беше сниман в Израел.

Натали Портман е първата жена, на която беше присъдена премията " Генезис ". Досега са я получили четирима лауреати - кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, артистът Майкъл Дъглас, цигуларят Ицхак Пърлман и скулпторът Аниш Капур.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР