Актрисата Линдзи Лоън и още 7 американски знаменитости са обвинени

...
Актрисата Линдзи Лоън и още 7 американски знаменитости са обвинени
Коментари Харесай

Линдзи Лоън и още 7 знаменитости са обвинени за участие в криптоизмама

Актрисата Линдзи Лоън и още 7 американски звезди са упрекнати в присъединяване в противозаконна скица с криптовалути.

Обвиненията са повдигнати от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати, която открила, че звездите са рекламирали два типа криптотокени в обществените мрежи, само че без да посочат, че за това им се заплаща.

Освен Лоън, с обвинявания са влогърът и боксьор Джейк Пол, артистите Остин Махоун, Алиаун Тиам (известен с псевдонима си Аkon), Шафър Смит (Ne-Yo), рапърите Soulja Boy, Lil Yachty, както и порноактрисата Мишел Мейсън. Всички без Остин Махоун и Soulja Boy са платили компенсации, които възлизат общо над 400 000 $, предава Би Би Си, представена от Българска национална телевизия.

Линдзи Лоън и Джейк Пол са сключили правосъдни съглашения и са платили компенсациите, без да признаят виновност. Според CNN на актрисата е заплатен хонорар от 10 000 $, а на Джейк Пол - 25 000 $, с цел да популяризират токените. И двамата имат милиони почитатели в обществените мрежи. 

Линдзи Лоън е платила 10 000 $ санкция на Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища и още 30 000 $ наказания. Джейк Пол пък е глобен с малко над 100 000 $.

Освен звездите, с повдигнато обвиняване е и вложителят Джъстин Сън, за който се твърди, че е манипулирал обществото, че двата криптотокена се търгуват интензивно. Сън е посланик от карибската островна страна Гренада, показва Би Би Си.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР