Актрисата Кари Фишър, изиграла легендарната Принцеса Лея в „Междузвездни войни“,

...
Актрисата Кари Фишър, изиграла легендарната Принцеса Лея в „Междузвездни войни“,
Коментари Харесай

Незабравимите цитати на талантливата Кари Фишър, която днес щеше да стане на 63

Актрисата Кари Фишър, изиграла именитата Принцеса Лея в „ Междузвездни войни “, е родена на 21 октомври 1956 година в Лос Анджелис. Тя е щерка на две холивудски митове – Деби Рейнолдс и Еди Фишър.

Когато Кари е единствено на 3 години, татко ѝ напуща фамилията и се дами за Елизабет Тейлър. Рейнолдс отглежда сама Кари и по-малкия ѝ брат, само че по-късно се омъжва още веднъж.

 Кари Фишър Getty

На 12 години момичето дебютира на сцената на нощния клуб на Деби в Лас Вегас. На 15 години напуща учебно заведение, с цел да се посвети на шоубизнеса. През идната година Кари играе в пиеса на Бродуей дружно с майка си. Фишър приключва актьорско майсторство в Лондон, където по предписание се държи на театралната просвета и се обръща доста огромно внимание на речта и артикулацията.

 Кари Фишър Getty

Кари прави филмовия си дебют през 1975 година, партнирайки на Уорън Бийти в „ Шампоан “. По това време тя надали е очаквала, че единствено след две години ще бъде една от най-известните американски актриси. Същата година Кари Фишър се явява на кастинг за роля във кино лентата на Джордж Лукас „ Междузвездни войни “ – нискобюджетна научна фантастика. Заради огромната конкуренция тя не чака да получи ролята. Въпреки това тя е определена за принцеса Лея Органа.

 Кари Фишър Getty

Филмът бие всички върхове в класациите по доходи и се трансформира в класика. Близо 30 години по-късно той към момента е един от най-обичаните филми на всички времена. След триумфа на „ Междузвездни войни “ излизат неизбежните продължения – „ Империята отвръща на удара “ и „ Завръщането на джедаите “, които утвърждават славата на Кари и я трансформират в секс-символ.

Още преди края на „ Междузвездни войни “ Кари Фишър се пристрастява към опиати и алкохол. Има два къси брака – първият е с артиста Пол Саймън, а вторият – с Браян Лурд, който я напуща поради мъж. От него има щерка – Били Катрин.

 Кари Фишър Getty

Кари Фишър умря на 60-годишна възраст след тежък сърдечен удар на 27 декември през 2016 година

Днес желаеме да споделим с вас най-интересните и занимателни изявления на звездата в мрежата.

Определено звучат същински и до болежка откровени, прочетете ги ТУК.

Към всички цитати от актрисата, която изигра Принцеса Лея и остана вечно в сърцата ни! >>>

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР