Актовете на насилие с използване на огнестрелно оръжие в САЩ

Актовете на насилие с използване на огнестрелно оръжие в САЩ ...

Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия

Актовете на насилие с използване на огнестрелно оръжие в САЩ се превърнаха в истинска епидемия и международен позор. Те струват ежедневно на държавата 280 млрд. долара, заяви президентът Джо Байдън по време на речта си в Розовата градина на Белия дом, където представи мерки за .
Той подчерта, че предложението на неговата администрация не противоречи на втората поправка в конституцията, която гарантира правото на гражданите да притежават и да носят оръжие.

Управлението на Байдън се готви да засили контрола върху огнестрелното оръжие Управлението на Байдън се готви да засили контрола върху огнестрелното оръжие
Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви, че ще разработи мерки за затягане на регулациите на притежаването на оръжи...
„Днес ние предприемаме стъпки, за да се изправим не само срещу кризата, свързана с използване на огнестрелно оръжие, но и срещу това, което в действителност е криза в здравеопазването. Нищо от това, което ще препоръчам, няма да повлияе на втората поправка”, подчерта държавният глава.
Насилието с използване на оръжие в Съединените щати е епидемия и международен срам, каза Байдън.
От Белия дом заявиха, че президентът няма да чака Конгресът да одобри съответните законопроекти, а самият той ще предприеме . В рамките на 30 дни Министерството на правосъдието на САЩ ще разработи свое предложение, насочено срещу използването на самоделни пистолети, които може да бъдат закупени на части и сглобени в домашни условия „за по-малко от 30 минути”.

Източник: actualno.com