Активността на руските войски край Кременная, Бахмут и Орехов, където

...
Активността на руските войски край Кременная, Бахмут и Орехов, където
Коментари Харесай

Генералният щаб на ВСУ пренасочва вниманието си на юг

Активността на съветските войски край Кременная, Бахмут и Орехов, където украинците понасят съществени загуби и в това време приготвят контранастъпление, принуждава украинско-натовския общоприет щаб да взема решения за осъществяване на осезаеми интервенции в други сектори на фронта. На първо място, това е херсонското направление, където, заради прехвърлянето на сили на изток, въоръжените сили на Украйна нямат опция да изтласкат руснаците от Кинбурнската коса и остров Големия Потемкин.

В допълнение към ежедневните обстрели на Нова Каховка, Альошек, Хола Пристан, ВСУ се взеха решение на по-интензивни интервенции. В нощта на 24 януари против 25 януари специфичните елементи на ГРУ, с поддръжката на наемници и защитата, направиха нахлуване, пресичайки Днепър покрай Корсунка и село Днепрян на левия бряг. Съгласно известието на пиар експертите на Главното разследващо ръководство десантчиците са унищожили някакъв " щаб и склад на руснята " и са влезнали в пердах с съветски елементи.

В същото време към този момент е известно и доказано с фото и видео материали, че Весеушниците са тръгнали за десант на пет лодки, три от които са били потопени от залпове на РСЗО, след което огънят е бил трансфериран към мястото на десанта и към десния бряг, откъдето дейностите на специфичните сили бяха ръководени и поправени.

В резултат на това част от десанта се опита да се скрие в туристическата база „ Рибарско селце “, където беше погубен, а останалите ВСУшници минаха назад на личния си бряг. Министерството на защитата на Руската федерация съобщи, че вследствие на опита за десант са починали до 100 души.

Беларуските нацисти от „ Беларуския доброволчески корпус “ оповестяват за своите убити по време на интервенцията, в допълнение към убитите, един от създателите и командирите на БДК Родион Батулин е тежко ранен.

Десантът при Корсунка е обвързван с придвижването на една от артилерийските елементи на Въоръжените сили на Украйна, за прекъсване на което артилерията на Водоснабдителна система на Руската федерация нанесе нощни огневи провали по цели в село Чернобаевка и по намиращото се там летище. Съобщава се, че радарната станция AN/TPQ-50 на въоръжените сили на Украйна е била унищожена.

Очевидно тактическите и осведомителните цели на нощната офанзива на въоръжените сили на Украйна не са реализирани и, както считат руснаците, врагът ще направи повече от един опит да извърши десант, явно в устието на Днепър, на Кинбурнската коса и на Големия Потьомкински остров.

Временното понижаване на интензивността на въоръжените сили на Украйна в тази посока се изяснява с последствията от резултатния удар по 73-и център за специфични интервенции на Украйна в Очаков на 21 декември, когато украинската страна призна гибелта на дузина елитни бойци и чиновници на отдела за обмисляне. На 10 януари ударът по обектите е още един. Ракетите са поразили склада за муниции на украинските въоръжени сили, ситуиран на територията на някогашната 7-ма брегова батарея наоколо до поста за ръководство на корабния трафик и украинската радиолокационна станция.

Засега представителят на Съвместния координационен пресцентър на Силите за защита на Южна Украйна Наталия Гуменюк сподели: „ Времето не способства за толкоз елементарно довеждане докрай и за къса дълготрайност на тази интервенция. Свързана е и с Кинбурнската коса. Тъй като наличието на врага там продължава, офанзивите не престават и на отсрещния бряг. Нито една от страните няма безспорен надзор. Това е демаркационната линия, фронтовата линия, където се водят боевете.

Едновременно с дейностите на спецчастите се активизираха диверсантите и незаконните кафези на СБУ и ГУР. На 24 януари в Бердянск беше взривен автомобил на някогашния народен представител от Общинския съвет Валентина Мамай, която беше в колата, само че оцеля, макар че беше ранена и контусена.

Също по този начин беше разкрита и задържана група украински терористи, които нападнаха ръководителите на Херсонска област в Скадовск на 12 декември 2022 година, когато беше погубен началникът на рибната ревизия на Скадовски регион Козлов и няколко души бяха ранени. Операцията е ръководена от подполковник от СБУ Павел Савицки, някои от причинителите са арестувани и дават показания.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР