Активните огнища на чума по дребните преживни животни в Румъния

...
Активните огнища на чума по дребните преживни животни в Румъния
Коментари Харесай

Унищожиха три огнища на чума в окръг Тулча в Румъния

Активните огнища на чума по дребните преживни животни в Румъния са 24, оповестяват от Националната санитарно-ветеринарна работа на страната. Седем от огнищата са в окръг Тимиш в западната част на страната, останалите 17 са в окръг Тулча в източната част на страната.

Други три огнища в окръг Тулча са били унищожени тази седмица, прецизират от службата и допълват, че подхванатите спомагателни незабавни ограничения за предварителна защита остават годни.

Органът насочва вниманието към противозаконни действия като незаконен транспорт на животни, които могат да генерират вторични огнища на заболявания надалеч от първичните огнища и които заплашват напъните за експорт.

Ограничителните ограничения провокираха митинги на овцевъди по-рано през седмицата пред постройката на румънското държавно управление на Площада на успеха в Букурещ. Те показаха недоволството си от подхванатите от управляващите ограничения за прекъсване на разпространяването на чумата по дребните преживни животни и настояха за по-голяма независимост във връзка с превоза на животни за търговия или възпроизводство. 

Демонстрантите приканиха управляващите да забранят евтаназирането на животни в Румъния. Те настояват, че повече от 220 000 овце и кози са били избити и износът, главният им източник на приходи, е бил пресечен.

Чумата по дребните преживни животни е тежка вирусна болест, която не визира хората, а единствено дребните преживни животни – кози и овце. Смъртността при животните може да доближи 70 %, отбелязва Аджерпрес. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР