Активисти спасиха 79 кученца от умъртвяване с цел продажба на

...
Активисти спасиха 79 кученца от умъртвяване с цел продажба на
Коментари Харесай

Активисти спасиха 79 кученца от продажбата им за месо в Китай

 Активисти избавиха 79 кученца от умъртвяване за продажба на месото им в Китай, предава организация " Фокус ". Групата кучета, които щяха да бъдат убити и разпродадени за храна в Китай, бяха избавени, откакто американска благотворителна организация ги събра и ги води в Ню Йорк, където за тях ще се грижат приемни фамилии. Животинките бяха трансферирани непосредствено от Пекин до летище JFK със аероплан на Air China. 

Асоциацията е учредена през 2016 година и е избавила стотици кучета през последните четири години, акцентира медията. Основателят й, 56-годишният Джеф Бери, който ръководи подслон в Китай с екипа си, съобщи, че това е найголемият трансфер на домашни любимци досега.

" Тези кучета са моите герои, както и техните приемни родители, които ги чакат от една година. Случващото се в Китай е недопустимо. Бити до гибел, убити, в паница - по този начин наподобяват кучетата в Китай. Това би трябвало да бъде спряно и мисля, че сме на прав път “, увери Бери.

Уточнява се, че членове на асоциацията са се саморазправили с противозаконни контрабандисти и са ги заплашили с издаване на управляващите в Пекин. Под боязън от солените санкции, надвишаващи приходите от кучешкото месо, контрабандистите са се съгласили да предадат кученцата на деятелите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР