Активисти от ЛГБТИ общността образуваха жива верига, за да гарантират

...
Активисти от ЛГБТИ общността образуваха жива верига, за да гарантират
Коментари Харесай

ЛГБТИ активисти пазиха с жива верига филмова прожекция


Активисти от ЛГБТИ общността образуваха жива верига, с цел да подсигуряват спокойното осъществяване на прожекция от фестивала на „ София прайд филм фест “, написа на БГНЕС.

Акцията беше под надпис „ Пазим културата “ - в отговор на апелите в обществените мрежи за бойкот на прожекцията от страна на патриотично и националистично настроени организации.

Снимка: БГНЕС
„ Атакувана е не просто гей общността, а културата - това е неприемливо в една европейска страна през 2021 година Призоваваме цялата общност да пристигна и да се опълчи на похищението над културата и изкуството “, показаха уредниците.

В обществените мрежи се надигна вълна от отвращение поради наличието на македонския филм „ Змия “, защото се споделя за другарство сред малко момче и възрастен мъж.

Снимка: БГНЕС
Проведе се и митинг против прожекцията, на който хората призоваваха за запазване на фамилните полезности. В региона имаше засилено полицейско наличие, само че до напрежение и произшествия не се стигна..

В реалност, филмът се отнася до предразсъдъците против един отритнат от обществото човек и едно дете, което съумява да огледа оттатък тях, считат от ЛГБТИ общността, безапелационни са уредниците.

Снимка: БГНЕС
„ Вече от 9 години се организира това мероприятие, всяка година имаме кино-прожекции, които постоянно са протичали спокойно, с доста хора и с доста възторг. Тази година също протичат с възторг, само че има и доста отрицателно въодушевление, което се насажда от извънредно десни националистически обединения “, разяснява юрист Деница Любенова от организация „ Действие “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР