Активисти от движението “Последно поколение“ отново блокираха трафика в Мюнхен,

...
Активисти от движението “Последно поколение“ отново блокираха трафика в Мюнхен,
Коментари Харесай

Екоактивисти от Последно поколение възобновиха демонстрациите си в Мюнхен


Активисти от придвижването “Последно потомство “ още веднъж блокираха трафика в Мюнхен, като се залепиха за пътната настилка, съобщи ДПА. Демонстрацията е част от възобновяването на климатичните митинги.

Говорител на полицията заяви, че 9 души са се залепили за пътната настилка и са спрели придвижването към емблематичния площад " Карлсплац ". Те носеха светлоотразителни жилетки и държаха плакати, с цел да привлекат внимание към настояванията си.

Полицията дефинира спирането на придвижването като “умерено “.

“Последно потомство “ разгласи още преди няколко дни, че ще възобнови митингите си след едноседмична пауза и ще продължи да нападна градските транспортни центрове. През последните седмици те блокираха пътища, нанесоха вреди на творби на изкуството и за два часа стопираха въздушния трафик на берлинското летище " Бранденбург ". Някои деятели бяха арестувани в Бавария като защитна мярка, тъй като оповестиха, че имат желание да провокират разстройства.

Освен екологичните си цели организацията желае изисква скоростта по автомагистралите да се ограничи до 100 км/ч и месечната карта за пътешестване с трен да коства 9 евро. 

Протестът на летището докара до необятно наказание на някои от тактиките на групата.

Министърът на вътрешните работи на най-гъсто обитаемата немска провинция - Северен Рейн-Вестфалия, сподели през днешния ден, че деятелите са " прекрачили границата ". Херберт Ройл съобщи по радио " Дойчландфунк ", че “държавата не може просто да стои да гледа в профил ", да разрешава сходни акции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР