Активисти на природозащитната организация Грийнпийс проникнаха рано тази сутрин в

...
Активисти на природозащитната организация Грийнпийс проникнаха рано тази сутрин в
Коментари Харесай

Активисти на Грийнпийс проникнаха във френска атомна централа


Активисти на природозащитната организация " Грийнпийс " проникнаха рано тази заран в атомна централа в Крюас-Мейс, Южна Франция, а някои от тях се провесиха на една от постройките, съобщи Франс прес във вторник.

" Искаме да притеглим вниманието върху пропуските в охраняването на басейните за депозиране на отработено гориво, които се проектират като елементарни здания с ниско противодействие. Достатъчно е да се направи дупка и да се възпламени горивото ", изясни деятелят Яник Русле.

" В тези здания е най-високата радиоактивност в една атомна централа, а не са задоволително добре предпазени от риска от външно нахлуване ", се споделя в изказване на " Грийнпийс ".

На територията на атомната централа са проникнали 22 деятели на организацията, разпределени в три екипа - един, който посрещна жандармеристите, с цел да изясни акцията и беше арестуван, втори, който отиде към реактор номер 4 и трети при басейна за депозиране на отработено нуклеарно гориво.

Акцията е траяла към два часа.

Задържани са 22 души и се води следствие. В нито един миг нуклеарните съоръжения не са били застрашени, заяви администрацията на департамента Ардеш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР