Активисти на природозащитната организация "Грийнпийс" проникнаха днес във френска атомна

...
Активисти на природозащитната организация "Грийнпийс" проникнаха днес във френска атомна
Коментари Харесай

Активисти на "Грийнпийс" пуснаха фойерверки във френска атомна централа

Активисти на природозащитната организация "Грийнпийс " проникнаха през днешния ден във френска атомна електроцентрала и пуснаха фойерверки, съобщи Асошиейтед прес.

Целта на еколозиите бе да призоват за по-сигурно запазване на нуклеарните боклуци и да стачкуват против зависимостта на Франция от атомната сила.

Френската електрическа компания Е Де Еф увери, че акцията не се е отразила на сигурността на АЕЦ "Катном " в източната част на страната. Осмината деятели на "Грийнпийс " били арестувани осем минути откакто проникнали в централата.
Е Де Еф заплаши да съди еколозите.

Природозащитната организация обаче съобщи, че акцията е извадила на показ пропуски в сигурността, защото нейните членове са достигнали на 100 метра от открити складове на нуклеарни боклуци.

"Грийнпийс " лобира Франция да построи специфични подземни обекти за запазване на тези рискови боклуци.

Правителството на френския президент Еманюел Макрон дава обещание да усили каузи на възобновимите източници в производството на електрическа енергия и да понижи зависимостта от атомните централи, на които в този момент се пада повече от половината от производството. Много от френските АЕЦ са издигнати преди десетилетия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР