Акостирането при сарая на Доган или т.нар. държавна територия, по

...
Акостирането при сарая на Доган или т.нар. държавна територия, по
Коментари Харесай

Като акостираш при Доган, носи дарове

Акостирането при сарая на Доган или така наречен държавна територия, по която би трябвало да имаш опция да се разхождаш, плуваш, забавляваш и посрещаш изгреви и залези, си има тактики. Тъй като Христо Иванов избра директната борба, ние имаме надалеч по-приятни и умерени стъпки, които да следвате, при положение на ненадейно породило се предпочитание за плажуване. 
1) Не вземай българския байрак
Това да искаш да поставиш българския байрак върху българска земя и да разчиташ на асистенцията на българските пазачи, без значение дали са от НСО или не, е извънредно наивно. Няма никаква логичност в това знамето да се развява на Росенец, тъй като Росенец участва съгласно доста интернационалните конвенции като отчуждена от край време територия, която има независим статут, извоюван от доганското въстание (2005-2015), поставило завършек на несправедливата българска надмощие върху чудното черноморско място. 
2) Носи дарове 
Ходенето при султана е многовековна традиция, която Христо Иванов брутално погази, бидейки неосведомен и безконтролен към ритуалите. Да отидеш на такова място без никакви блага е просто неуместно. Злата, украшения, скъпоценности от непознати земи. Даровете би трябвало да се поднесат деликатно, с почитание и прилепяне на челото в земята. После се отнасят в съкровищницата от правилните пажове-гардове и диалогът най-накрая може да стартира. 
3) Не размахвай персонални карти
Удостоверяването на персонални карти е администрация от най-ниско равнище, която не работи в сараите. Лицето, което отива там, би трябвало да се познава от пръв взор и на него да бъде изписано " наш човек ". Как да станеш " наш човек " е събитие, което изисква дълга биография, дълго и изкусно въртене на повратливия кръст, към който да се нанижат десетки обръчи от компании. Ако не си взел участие най-малко малко в правилото " аз систематизирам порциите в страната " нямаш никакво място там - разпределяй и владей. 
4) Резервирай визита най-малко 6 месеца по-рано 
На такива места не се върви толкоз ненадейно. Ако Христо Иванов искаше да дойде през юли, то някъде сред коледните и новогодишните празници, това трябваше да се уреди. Има си часове за записване, ред и сан. 
5) Води си поръчител
Общински консултант от Бургас и то от твоята партия - това ли е индивидът, който да те съпровожда? Посещението в сараита изисква поръчител от най-висше равнище, персона с опит, водил доста други на същото тайнствено място. Когато този поръчител бъде забелязан от гардовете, по лицата на всички би трябвало да минава въздишка на облекчение и последователност. 
Едва след осъществяването на всички тези стъпки, човек може да извади плажната забрадка, да я постели на линията и да постави морно тяло, втренчен в необятния небосвод, безоблачното си бъдеще и политическия триумф. И да запее нежно и с екстаз -
There was...on a July morning...
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР