Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и

...
Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и
Коментари Харесай

При нов COVID-пик: Локдаун първо за неваксинираните - ще си стоят вкъщи

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и доближи над 1 000 инфектирани на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун. Това разгласи зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов по NOVA.

Той ще стартира от неимунизираните българи - първо те ще бъдат лимитирани. Най-вероятно няма да могат да излизат от у дома когато и да е, когато изискат. Засега обаче това ограничаване като мярка остава единствено догадка, тъй като от Министерство на здравеопазването били на правилото " към избран миг да се вкарват нужните ограничения ".

" Нямаме никакво желание да се откажем от зеления документ ", удостовери още той. Според зам.-министъра на опазването на здравето тази мярка е била въведена изцяло съответно и в точния миг.

С днешна дата 7 000 души с ковид са настанени в лечебни заведения. " Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При състояние, че на този стадий сме разкрили към 700 кревати за интензивни грижи. Към момента, съгласно нуждите, поетапно разкриваме кревати за лежащи Коронавирус пациенти ", посочи зам.-здравният министър.

Златанов увери, че от здравното министерство имат подготвеност да усилят още интензивните кревати, само че за сметка на други действия. " Опитваме се по всякакъв начин да не спрем незабавните оперативни интервенции, интервенции и други ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР