Ако веднага започнете да прилагате тези осем стъпки, значително ще

...
Ако веднага започнете да прилагате тези осем стъпки, значително ще
Коментари Харесай

Годишно убива над два милиона души: Tова е водещата причина за рак, инфаркт и астма и се намира в дома ви

Ако незабавно започнете да прилагате тези осем стъпки, доста ще намалите риска от рискови болести.

Учените предизвестяват, че ежедневните домашни действия или тяхното отбягване могат доста да нарушат здравето на цялото семейство! Например, действия като пране и готвене, неизбежно трансформират въздуха, който дишате в дома – потреблението на химикали при измиване на пода или прозорците изпраща до 900 типове токсични субстанции във въздуха! Също по този начин, в фамилния дом в ъглите се крият плесен, пъстър прашец, както и въглероден оксид, които полепват по облеклата, мръсните гъби, печките на газ, тъй че е добре да се преориентирате към домашни артикули. Най-силна връзка с неприятното качество на въздуха в дома учените разкрили със сърдечносъдовите болести, рак на белите дробове и развиването на астма.



Симптоми, които демонстрират замърсяване на въздуха в дома
Кашлица, сълзене на очите, световъртеж, отмалялост и главоболие са някои от леките признаци, че в дома въздухът е нечист, написа zajenata.bg.

Но могат да се появят и по-силни признаци, като раздразнение на очите, обрив, болки в мускулите, проблеми с дишането, температура и възприятие на мраз. За благополучие, със следните препоръки можете доста да намалите приема на нездравословни частици, субстанции и микроорганизми във вашия дом и по този начин да избегнете рискови заболявания!

Съвети, които могат да ви оказват помощ и които би трябвало да започнете да прилагате незабавно

1. Всеки ден проветрявайте всяка стая в дома.

2. Използвайте екологични артикули за разчистване – в тях има по-малко отрови и замърсители, по тази причина и въздуха ще бъде пресен и чист.

3. Вместо дезодорант в бутилка, използвайте рол-он в пластмасова кутия.

4. След потребление, както и през нощта, изключете от контакта всички устройства, които не би трябвало непрекъснато да бъдат включени, като зарядните устройства, когато устройствата са цялостни – ще имате двойна облага, и по-чист въздух и по-малка сметка за ток!



5. По пода се събират гъби, акари, прахуляк, косми от домашни любимци и още доста нездравословни частици, тъй че по-добре е да се вземе решение за дървен под и домашни чехли.

6. Никога у дома не влизайте с обувки, тъй като те носят доста замърсители, които ще разнесете по целия дом, а по-късно неизбежно ще влезнете в контакт с тях.

7. Погрижете се облеклата да изсъхват на пресен въздух, а в случай че нямате опция за това, постоянно отваряйте прозорците.

8. Редовно сменяйте завесите на ваната.

Черна статистика сочи, че непроветреният апартамент и нечистия въздух в дома са номер едно причина за развиване на болести в Европа. Учените са открили, изненадваща връзка сред излагането на замърсители в затворени пространства и сърдечно-съдови болести, а доста проучвания са удостоверили, че замърсяването на въздуха индиректно води до два милиона смъртни случая годишно!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР