Ако възникне натиск върху здравеопазването, което е вероятно през есенните

...
Ако възникне натиск върху здравеопазването, което е вероятно през есенните
Коментари Харесай

Възможно е връщането на някои противоепидемични мерки в Гърция през есента

Ако възникне напън върху опазването на здравето, което е евентуално през есенните месеци, ще бъде прегледана опцията за налагане на избрани (ограничителни) ограничения, съобщи гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис по телевизия Open.

Той посочи обаче, че логиката оттук насетне е ориентировка към съответни целеви групи и ограничения, а не към хоризонтална логичност, както по-рано.

Плеврис още веднъж акцентира, че няма логичност за връщане на ограничавания през лятото, тъй като не се следи напън върху опазването на здравето.

Гръцките здравни управляващи оповестиха 9 294 нови случая на Covid-19 и 13 смъртни случая, свързани с вируса, по време на всекидневния си брифинг за хода на пандемията през днешния ден. Националната организация за публично здраве (EODY) заяви и за 93 интубирани пациенти, които се лекуват в отделенията за интензивно лекуване.

Общият брой на доказаните случаи на Covid-19 в Гърция от началото на пандемията набъбна на 3 616 874, като за същия интервал са регистрирани общо 30 178 смъртни случая, свързани с вируса, заяви БГНЕС, базирайки се на в. " Катимерини”.

От през днешния ден електронната платформа за опазване на час за имунизация с втора бустерна (общо четвърта) доза от имунизациите против СОВИД-19 е отворена за жителите на Гърция на възраст над 30 години, оповестиха гръцките медии.

Това става по предложение на експертната комисия към министерството на опазването на здравето.

Гражданите към този момент са почнали за си резервират час на страницата в държавния интернет портал gov.gr. До момента в Гърция са сложени общо 21 075 337 дози от другите ваксини, оповестява АНА-МПА.

С решението обсегът на жителите, които имат право да си слагат четвърта доза, се уголемява доста, тъй като досега вторият бустер се поставяше единствено на лицата над 60-годишна възраст, напомня телевизия Скай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР