Ако въведете името Олга Раева в сайта на Капитал, търсачката

...
Коментари Харесай

20 въпроса: Олга Раева

Ако въведете името Олга Раева в уеб страницата на " Капитал ", търсачката ще изплюе десетки материали на финансова тематика, писани в бурния исторически интервал, когато доларът струваше 500 - 1000 лева, а министрите даваха конференция с цигара в ръка. Освен новинарска дисциплинираност и отлични, Олга донесе в " Капитал " хубавото си възприятие за комизъм и сила, която след това оползотвори в разнообразни направления - основаване на пресцентър на Министерството на финансите (по времето на Муравей Радев), работа като PR, брокер на Софийската стокова борса.

На пандемията изискуем реализирането на едно нейно остаряло предпочитание - да напише престъпен разказ. " Убийство с мирис на смокини " (изд. " Авлига " ) споделя за проверяваща журналистка, която отива на море, само че вместо да си почива, се впуска в разплитането на убийството на един от най-видните хора в курортното градче. Жанрът е " свежо лятно криминале ". Накратко, книгата няма да разочарова почитателите на тогавашната икономическа наблюдателка и състезателка по шах Олга Раева. Самата тя обръща внимание, че Луис Карол е бил учител по математика, а авторката на известни криминалета Даян Фрийман е работила като счетоводителка до 50-ата си година.
Като какъв човек се определяте?
Добър.
Нещото, в което вярвате безусловно?
В положителното.
Любимият ви миг от деня?
Ранното утро, слънцето постепенно изгрява и всичко е розово
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Всички ние, нагледно казано, вършим нещо, произвеждаме някакъв артикул. Предизвикателството е по този начин да го направиш, че хем на теб да ти харесва, хем и на хората, с цел да го купят и да можеш да продължиш да го правиш.
Капитал - брой 24 Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
Пиша книжки за огромните. Без картинки.
Как си почивате?
Разхождам се.
Какво ви зарежда?
Планината, природата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР