Ако вашият домашен любимец прави прекалено много пакости, тогава е

...
Ако вашият домашен любимец прави прекалено много пакости, тогава е
Коментари Харесай

От какви играчки се нуждае домашното зайче?

Ако вашият домакински любим прави прекомерно доста пакости, тогава е прекомерно евентуално просто да му е скучно. За да не скучае пухкавият ви другар, до момента в който ви няма вкъщи, ще би трябвало просто да му оставите занимателни играчки.

Така заекът ще може да изразходи непотребната си сила, само че също така тези игри оказват помощ за умственото и физическо развиване на питомеца ви.

От какви играчки се нуждае домашното зайче?

В зоомагазините можете да намерите разнообразни играчки за домашното зайче, като те могат да се разделят главно в няколко разнообразни категории, а точно съгласно метода им на потребление.

За гризане

За да може заекът ви да точи зъбите си без това да вреди на здравето му и имуществото ви, ще би трябвало да му осигурите точно такива играчки. Ако живеете в къща и е комфортно, тогава можете даже да употребявате дребни дървени пънчета или пръчки.

Така те ще могат да ги гризат, само че и да точат ноктите си, което за зайците си е развлечение и метод да изразходят силата си. Можете да закупите и разнообразни специфични играчки за тази цел в зоомагазините, като изборът е в действителност голям и елементарно ще намерите идеалния вид за вас.

За търкаляне

Въпреки че домашните зайци са декоративни, те към момента са запазили инстинктите си от дивата природа, като точно по тази причина имат потребността от непрекъснато придвижване.

 домашно зайче Снимка: suju/pixabay.com

Ето за какво, в случай че заекът ви обича да хвърля разнообразни предмети да вземем за пример, тогава просто му вземете някакви играчки, които ще му е елементарно да хващат с лапичките си.

Можете да обърнете внимание на играчките, които са предопределени за птици, които са доста комфортни и за зайчетата. В приложимост могат да ви влязат и разнообразни битови предмети, като да вземем за пример, хартиеният тубус от кухненската ролка.

За мислене

Както казахме и първоначално, играчките могат да оказват помощ на зайчето да развива своите умствени и физически качества. За тази цел ще са ви нужни логичен игри, тъй като в противоположен случай любимците ви могат да стартират да скучаят. Можете да закупите специфични кутии, където се поставя лакомството за тях, само че с цел да ги отворят, ще се наложи да помислят малко по какъв начин да стигнат до своята премия.

Характерът на декоративните зайчета е много друг, като едните могат да обичат да са по-пасивни, до момента в който другите обожават да учат света към тях.

Именно по тази причина е значимо да избирате играчките за зайчето си, имайки поради неговите желания и характер. Никога не давайте на зайчетата доста дребни предмети, които елементарно могат да глътнат или да се задавят с тях.

Отдавайте желание на играчките, които са направени от естествени материали и не са употребявани изкуствени бои при тях, които могат да са токсични.

И не забравяйте, че даже можете сами да извършите забавна и доста занимателна играчка на вашето зайче, като да вземем за пример тунел от кашони, в случай че имате задоволително място в дома ви. Бъдете сигурни, че вашите питомци ще са ви признателни, че им подарявате това развлечение.

Играчките за зайчета извършват освен занимателни и разрастващи функционалности, само че и насочват силата на животните в мирна посока по този начин да се каже. Избирайки верните играчки, вашият питомец вместо да повреди тапета или да се опита да изкопае дупки в паркета, ще бъде ангажиран със личното си занятие.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР