Ако в 14-дневен срок, който изтича другата седмица, корабособственикът и

...
Ако в 14-дневен срок, който изтича другата седмица, корабособственикът и
Коментари Харесай

Вера Су - на търг, ако застрахователят не плати разходите до другата седмица

Ако в 14-дневен период, който изтича другата седмица, корабособственикът и застрахователят на, не покрият разноските по избавителната интервенция, той ще бъде продаден на открит търг. Това заяви транспортният министър след днешното съвещание на министерски съвет.

В момента корабът е на изсъхнал док, осведоми Алексиев. Плавателният съд е оценен на сумата от към 3 млн. лв..

Същевременно " Вера Су " може да бъде употребен за научно проучвателен задачи. В морското учебно заведение във Варна ще се образоват по избавителната акция за кораба.

Друга работна група има задача да приготви новите водни пътища на България, които би трябвало да са по-отдалечени от брега, с цел да не се повтарят такива произшествия, сподели още министърът.

Припомняме, че на 26 октомври след 36 дни заседналият край Яйлата товарен транспортен съд " Вера Су " бе изтеглен в чисти води и стигна до Варненското пристанище. Акцията беше осъществена благодарение на 3 влекача - един главен и два спомагателни, и беше окачествена като извънредно рискова.
Христо Алексиев дава обещание български транспортен съд за избавяне поради " Вера Су "
Задействана е процедура за планиране и строителство на български профилиран транспортен съд за търсене и избавяне. Това съобщи министърът на...

През октомври, до момента в който още течеше няколко пъти препятстваната от неприятното време избавителна акция,: " Разходите по избавителната интервенция на заседналия в скалите на Камен бряг транспортен съд " Вера су " ще бъдат възобновени от застрахователя. В противоположен случай България ще заведе иск ". Той уточни, че дейностите на корабособственика навеждат към мисълта, че единствената цел е била. Но ние успяхме да съживим кораба. Застраховката би трябвало да покрие разноските на страната за интервенцията, сподели още Алексиев.

 

 

 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР