Ако в 14-дневен срок, който изтича другата седмица, корабособственикът и

...
Ако в 14-дневен срок, който изтича другата седмица, корабособственикът и
Коментари Харесай

След седмица обявяват търг за Вера Су, ако собственикът не плати разходите на България

Ако в 14-дневен период, който изтича другата седмица, корабособственикът и застрахователят на кораба " Вера Су " не покрият разноските по избавителната интервенция, той ще бъде продаден на открит търг. Това заяви транспортният министър Христо Алексиев след днешното съвещание на Министерски съвет.

Алексиев осведоми, че корабът сега е на изсъхнал док и е арестуван от страната. Ако бъде пуснат за продажба, цената му ще е към 3 млн. лева

В началото на ноември транспортният министър разгласи, че избавителната интервенция за кораба " Вера Су " коства към два милиона лв.. Плавателният съд с екипаж от девет души заседна край крайбрежията на Яйлата на 20 септември, до момента в който плаваше под панамски байрак и превозваше торове. На 26 септември министър Алексиев разпореди способените държавни структури да стартират незабавни дейности за освобождение на плавателния съд. Корабът беше укрепен, а горивото - източено. Екипажът напусна плавателния съд на 6 октомври, а в края на месеца беше извършена комплицирана избавителна интервенция за изтеглянето на кораба.

Същевременно " Вера Су " може да бъде употребен за научно проучвателен задачи. В морското учебно заведение във Варна ще се образоват по избавителната акция за кораба.

Друга работна група има задача да приготви новите водни пътища на България, които би трябвало да са по-отдалечени от брега, с цел да не се повтарят такива произшествия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР