Ако целта на придобиване на мъркащ домашен любимец, е семейството

...
Ако целта на придобиване на мъркащ домашен любимец, е семейството
Коментари Харесай

Грижи за американска късокосместа котка

Ако задачата на придобиване на мъркащ домакински любим, е фамилията да съжителства с красива котка с прелестен темперамент, пазеща къщата от настъпление на гризачи, тогава американската късокосместа котка е отличен избор.

Наред с това грижата за нея не е несъразмерна, защото става въпрос за доста чисто животно, което се грижи добре за себе си и не се приближава до мръсни места. Трябва да се има поради, че това важи и за нейната персонална котешка тоалетна, която се постанова постоянно да се почиства или да се планува втора такава при по-продължително неявяване на стопаните.

Изискванията по отношение на непосредствените грижи за американската късокосместа котка постановат положително съоръжение за козината на писаната, въпреки че това е късокосместа котка. Причината е, че палтото на американската хубавица е много компактно и дебело, без значение че е късо. Освен това има много компактен подкосъм. Разресването няколко пъти в седмица изисква набор от четки с натурален косъм, четка с антистатично покритие и железен гребен. По време на линеенето разресването би трябвало да бъде ежедневно. След разресване се предлага козината да се разтрие в парче коприна или велур, с цел да бъде блестяща.

 Американска късокосместа котка

Редовното къпане на котка от тази порода не се предлага, това се прави единствено в случай че козината на животното е мощно нечиста. Къпането става във ваничка с котешки шампоан за късокосместа котка и с тампони за опазване на ушите сухи. Главата не се мие, а се избърсва с влажна забрадка.

За ушите, очите и зъбите на американската късокосместа котка би трябвало да се поставят всекидневни грижи, като се почистват с тампон или котешка четка за зъби. Ноктите на котката е нужно да се подрязват в точния момент.

Добре е да се управлява тежестта на американската късокосместа котка, тъй като тя не е изключително преносима и в случай че хапва добре, е склонна към наднормено тегло. При такова състояние стопанинът би трябвало да се погрижи домашния любим да бъде задоволително преносим, да играе повече, с цел да се избегне затлъстяване, както и да следи да не се прехранва животното.

Излизането на открито е добра концепция, само че единствено в добре оградено място. Волиерата навън, в случай че котката се отглежда в къща с двор, ще опази домашният питомец да не се изгуби. При неявяване на стопанина американската му другарка би трябвало да разполага с задоволително играчки, с които да се забавлява.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР