Ако тол системата се разшири, ще настъпят много фалити, предупреди

...
Ако тол системата се разшири, ще настъпят много фалити, предупреди
Коментари Харесай

Превозвачи: Разширяването на тол системата ще доведе до фалити

Ако тол системата се разшири, ще настъпят доста банкрути, предизвести пред БНР Васил Пиронков, ръководител на УС на Камарата на автобусните превозвачи. По думите му, в случай че държавното управление включи още 3 хиляди километра към тол системата, банкрутите ще бъдат освен в автобусния, само че и в товарния превоз.

„ В Закона за публичните поръчки, по който се кандидатства за избрани линии – междуселищни и вътрешноградски, не са планувани такива форсмажорни условия, каквито сега се случват и които не можем да избегнем “, разяснява Пиронков.

Кризата с цените на горивата е извънредно сериозна, а търсенето на по-евтини горива води до празни километри и загуби за превозвачите, удостовери за БНР и Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи. Той напомни, че има предварителни прогнози за цена от 100 $ за барел, както и че аргументите за банкрути в сектора ще са сложни.

„ Тези, които имат дълготрайни контракти, не могат да ги изпълнят, търпят неустойки. Освен рецесията с горивата, би трябвало да отбележим и извънредно сериозната кадрова рецесия, опашки по границите, затваряне на фабрики. В превоза ситуацията е извънредно тежко “, акцентира Арабаджиев. Той посочи, че все още за транспортите на товари браншът не получава никакви обезщетения.

„ За момента не е обсъждан митинг. От сектора чакат разговор с държавното управление “, посочи Арабаджиев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР