Ако току що сте загубили чисто новия си Samsung Galaxy,

...
Ако току що сте загубили чисто новия си Samsung Galaxy,
Коментари Харесай

Как да използваме Find My Mobile за окриване на изгубен Samsung Galaxy?

Ако одеве сте изгубили чисто новия си Samsung Galaxy, не се тормозете. Всичко е ОК! Функцията Find My Mobile на Samsung е на линия, точно с цел да ви помогне. Тя е изцяло безвъзмездна и в случай че сте си създали профил в Samsung, когато сте вкарвали настройките на вашия телефон за първи път, този инструмент към този момент е на ваше разположение.

Прочетете още: Как да ограничим данните, които Фейсбук събира за нас?

Ако пък не сте изгубили устройството си, вместо да чакате и да се надявате това да не се случи навръх вас, отделете няколко минути и го направете в този момент, с цел да сте сигурни, че в случай че ви се наложи, Find My Mobile ще ви бъде на разположение.

Всъщност Гугъл към този момент предлага сходно приложение за всички устройства с Android и това е добре, само че услугата на Samsung за личните им устройства ви дава надалеч повече функционалности. Имайте поради обаче, че не всички оператори поддържат Find My Mobile, тъй че, в случай че не можете да намерите тази алтернатива на вашето Galaxy устройство, операторът ви може да предложи своя лична версия на сходен инструмент или да изтеглите приложението Find My Device от Гугъл Play.

Настройка

Както казахме към този момент, в случай че сте влезнали в профила си в Samsung по време на първичната конфигурация на устройството, функционалността Find My Mobile към този момент е на линия.

Но въпреки всичко проверете, като потърсите приложението в Settings (Настройки). Друга опция е да последвате следното напътствие: Settings > Lock Screen and Security > Find My Mobile. Ако бъдете подканени от системата, влезте в профила си в Samsung, с цел да активирате функционалността.

Най-добрият вид е да включите всички варианти, свързани с функционалността. Дистанционното ръководство ще ви разреши да вършиме неща като наложително отдалечено архивиране, добиване на дневници за повиквания и известия, активиране на функционалности за икономисване на батерията и така нататък Услугата за локации на Гугъл пък дава по-точна информация за местоположението ви, което е от огромно значение за следенето на изгубено устройство. Функцията за приемане на последно местонахождение ще следи батерията на устройството и ще ви покаже последната дейна позиция, преди тя да се изхаби.

Проследяване

Samsung няма приложение, което можете да употребявате на различен телефон, с цел да наблюдавате изгубено устройство. Вместо това обаче можете да употребявате всеки мобилен или настолен браузър , с цел да посетите findmymobile.samsung.com. След като един път сте там, влезте в профила си и изберете устройството, което търсите.

Ако то е включено, ще видите моментното му местонахождение и % на батерията. Изскачащ прозорец ще ви даде достъп до няколко вероятни варианти:

- Ring (Позвъняване)

- Lock (Заключване

- Erase data (Изтриване на данни)

- Back up (Резервно копие)

- Retrieve calls and messages (Извличане на повиквания и съобщения)

- Unlock (Отключване)

- Extend battery life (Удължаване на живота на батерията)

- Set guardian (Функция за надзор на достъпа)

Значението на множеството функционалности се схваща от единствено себе си, само че някои изискват пояснение. Например опцията за добиване на повиквания и известия ще ви синхронизира с изгубеното устройство и ще ви покаже последните 50 позвънявания и известия, допълнени с телефонни номера.

Тази за удължение на живота на батерията ще ви даде опция да наблюдавате местоположението на телефона по-дълго време. И най-после, опцията Set Guardian ви разрешава да посочите собствен другар или член на фамилията като човек, който може да влезе вместо вас във Find My Mobile, с цел да наблюдава или управлява вашето устройство.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР