Ако сте забравили букета за любимата, слагайте престилката и запретвайте

...
Ако сте забравили букета за любимата, слагайте престилката и запретвайте
Коментари Харесай

Розички с пудингов крем

Ако сте не запомнили букета за обичаната, слагайте престилката и запретвайте ръкавите - ще ви се наложи да приготвите от тези розички с пудингов крем

Необходими Продукти

● брашно - 300 г
● мляко - 80 мл
● квас - 1 пакетче суха
● масло - 50 г
● захар - 3 с.л.
● яйца - 1 бр. на стайна температура
● сол - щипка

за пълнежа


● пудинг - 1 бр.
● черен шоколад - 50 г натрошен

Начин на подготвяне

В затопленото мляко сложете маята, с 1 с.л захар и 2 с.л. брашно. Оставете да се засилва.

Продължаваме с изработката на крема, защото той би трябвало да се охлади изцяло, преди да го използваме. Аз съм употребила пудинг с усет шоколад. Вие може да ползвате какъвто имате на разположение. Пригответе го съгласно напътствията на опаковката. Оставяме го на мира да си изстива. И защото маята към този момент е шупнала, ние се захващаме с изработката на тестото.

Пресяваме останалото брашно, прибавяме щипка сол и останалата захар (2 с.л.). Правим кладенче и слагаме шупналата квас. Разбъркваме, прибавяме последователно яйцето и мекото масло. Прехвърлям тестото върху плота и доомесвам с още малко брашно или лой, до момента в който престане да лепне, само че би трябвало да е все по този начин меко.

Поставям в намаслена купа и затрупвам с забрадка. Оставям на топло да удвои размера си за към половин час.

Можете да варирате в плънката - ядки, сушени плодове, мармалад, домакински ванилов крем... въпрос на желание.

Когато тестото е втасало, го прехвърляме на плота, премесваме за малко. Разточваме го на правоъгълник с дебелина към 1 см. и го намазваме с крема. Отгоре посипвам с натрошения шоколад.

Завиваме на руло и режем на рулца, необятни към 2 см. Подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене и леко намзнена. Оставяме да втаса още веднъж за към половин час.

Питките печем в авансово загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Ако тръгнат да се запичат прекомерно от горната страна - сложете лист алуминиево фолио. Когато са подготвени - покрийте с найлон или забрадка, с цел да се задушат и да останат мекички.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР