Ако сте привърженици на конспиративните теории, вероятно сте чели много

...
Ако сте привърженици на конспиративните теории, вероятно сте чели много
Коментари Харесай

Предсказал ли е Леонардо да Винчи датата на апокалипсиса?

Ако сте последователи на тайните теории, евентуално сте чели доста материали из интернет по какъв начин Леонардо да Винчи е предсказал края на света. Според разнообразни таблоидни публикации фамозният художник от XV век е предсказал датата на апокалипсиса, само че я замаскирал здравата като великденско яйце в популярната си картина „ Тайната вечеря “. 
„ Има код на Да Винчи – само че е не оня, изработен известен от Дан Браун “, съобщи още през 2010 година изследователката на Ватикана Сабрина Сфорца Галиция. Галиция е изучавала ръкописи на Да Винчи в Калифорнийския университет. Геният бил предсказал, че краят на дните ще стартира на 21 март 4006 година Според Галиция, да Винчи е скрил известието, „ с цел да не бъде атакуван ".
Какво тъкмо е било посланието, не е ясно. В публикациите се загатва, че Галиция е решила „ математически и астрологичен “ пъзел, само че доказателствата за тезата й не са напълно безапелационни.  Според ScienceInfo.net, тя стигнала до заключението си откакто проучила задълбочено гоблен по „ Тайната вечеря “, основан на скиците на да Винчи и подарен на Луи XIII. Други източници цитират Галиция, която споделя, че има подсказки за датата на апокалипсиса, скрити от художника
в прозореца над Христос. 
Факт е, че към края на живота си великият създател наподобява е захласнат от библейските апокалиптични събития и рисува поредност от мрачни подиуми със злокобни катаклизми. Огньове, които валят от небето, кипящи морета, черни облаци, предвещаващи страшни стихии.
„ През последните години от живота си Леонардо неведнъж интерпретира тематиката за катаклизмите от последните дни на света - както в своите рисунки, по този начин и в своите трудове “, написа The Royal Collection Trust. „ Това отнемане от гибелта и заличаването може да се преглежда като надълбоко персонален израз на създател, който се доближава към своя земен край – художник, който е видял някои от най-великите си творения незавършени или унищожени пред очите си, и който е имал надълбоко възприятие на отчаяние от непостоянството на всички неща, даже от самата земя. "
Някои допускат, че рисунките изобразяват стихии и трусове от времената, когато е живял да Винчи. Но историците не са разкрили сходни събития, а бележките на да Винчи върху рисунката му „ Потоп “ описват за апокалиптични подиуми.


„ Нека тъмният и тъмен въздух се вижда блъскан от порива на насрещните ветрове и гъст от продължаващия дъжд, подправен с градушка и носещ тук и там безконечен брой клони, откъснати от дърветата и оплетени от безчет листа “ - гласи описанието от ръката на Леонардо. „ Навсякъде могат да се видят вековни дървета, изтръгнати и оголени от яростта на ветровете; и фрагменти от планини, към този момент обезлесени от пороите, падащи в тези потоци и задушаващи долините им, до момента в който придошлите реки прелеят и потопят необятните земи и техните поданици. "
Мартин Клейтън от уеб страницата The Royal Collection Trust, споделя пред BBC, че творбата демонстрира осъзнаването на да Винчи за ефимерната природа на човечеството и че в последна сметка всичко ще бъде унищожено. Вероятно не на 21 март 4006 година...
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg