Ако сте отваряли профилите си в Instagram и TikTok през ...

Ако сте отваряли профилите си в Instagram и TikTok през

Следващата ера в селфитата: Анимационни, артистични и дело на изкуствен интелект

Ако сте отваряли профилите си в Instagram и TikTok през последните дни е доста евентуално да сте стигнали до десетки цифрови и тънко изрисувани портрети на вашите другари, които се приближават повече до анимационното изкуство, в сравнение с до елементарното селфи.

Картините са прецизни, наподобяват като рисувани от човешка ръка, а някои от тях имитират толкоз добре 3D аватари, че поставят в дребния си джоб художници, овладявали с години прилежната техника по точното прекопирване на човешкото лице.

В генерирането на тези изображения обаче няма нищо комплицирано.

Един телефон, едно приложение и няколко свободни минути могат да заместят тежката и мудна работа на артистите, като дават десетки ваши портрети в разнообразни стилове и композиции.

Трикът, както може да предположите, идва от изкуствения разсъдък. А името, наложило се в трендовете с хаштагове, е AI Art - ново течение, което демонстрира, че селфи фотосите могат да са освен това от надути устни, снимани извънредно от близко.

За прибавяне на арт резултатите, всеобщо се употребява приложението Lensa, налично в Apple Store или Гугъл Play.

Въпреки че в каталога Lensa се предлага като гратис допълнение към телефона, при инсталиране приложението желае да се регистрирате и да платите абонамент. Таксите стартират от 40 $ за година прилагане, а за достъп и до услугата Magic Avatars - която дава опция да " създавате изкуство " с неестествен разсъдък - би трябвало да се доплатят още 3,99 $.

Приложението предлага и " безвъзмезден " експериментален срок от една седмица. Това значи, че в случай че бъде деинсталирано след 7 дни прилагане, потребителят ще бъде таксуван с 29,99 $ вместо с годишната цена от 40 $.

След като сметките с Lensa са разчистени, приложението разкрива креативните си благоприятни условия, където всеки може да си играе на Леонардо да Винчи.

Изграждането на станалите известни цифрови портрети стартира откакто качите от 10 до 20 свои фотоси, на които лицето ви се вижда ясно и няма други хора към вас, които да объркат производството на цифровата картина.

Важно е също качените фотографии да са снимани на разнороден декор и с друг ъгъл на лицето, с цел да улесните оптимално програмата в копирането на вашите черти.

След като селфитата бъдат качени, Lensa ще сътвори 50 аватара (повече против в допълнение заплащане), които ще бъдат разпределени в 10 разнообразни категории изображения: аниме, фентъзи, поп арт, приказни, преливащи се и други

Когато изображенията са генерирани на телефона ви, към този момент знаете какво да вършиме - качвате фотографията в обществените мрежи с хаштаг Al Art и демонстрирате на приятелите си, че не изоставате от последните селфи трендове.

В рамките единствено на два дни, излязлата през 2018 година Lensa отбелязва над 37 милиона споменавания в TikTok и над 44 милиона в Instagram.

Причината в внезапния скок в известността е точно добавената неотдавна функционалност Magic Avatars, която изкушава множеството консуматори.

Растящите числа нагоре предразположиха още едно приложение - MyHeritage, също да усилят функционалностите си с опция за основаване на по-артистични портрети. Опцията се споделя Al Time Machine и предлага на потребителите да качат 25 свои фотоси, с цел да видят себе си, облечени в друга епоха.

Снимките биват трансформирани, по този начин че да наподобява потребителя като достоверно хипи, каубой и викториански благородник. 

Обработката на изображенията лишава сред 30 минути и един час, а готовите фотографии се изпращат по имейл. Чакането обаче си заслужава, така като фотосите наподобяват по този начин, като че ли потребителят е театралничил пред камера преди повече от 100 години.

На доста подобен принцип работи и приложението Dawn, което изисква от вас да качите 10 ваши фотоси, след което изкуственият разсъдък ги обработва и трансформира в много шарена ваша версия като член на дома Таргариен, творение с розова или шарена коса или пък викинг.

А до момента в който хората заплащат и се забавляват, заливайки обществените мрежи със селфита от ново потомство, специалисти предизвестяват пред The Verge, че в близкото минало Lensa имаха проблеми със сигурността на персоналните данни.

През 2020 година приложението беше докладвано за приключване на фотоси, които младежи качваха, с цел да ревизират по какъв начин ще наподобяват, когато остареят.

" Всеки неестествен разсъдък идва с опасения по отношение на събирането на информация от потребителите. Въпреки политиката за дискретност, приложението Lensa показва, че изискванията му за прилагане изискват прекачване на модифицирано наличие за разпространяване ", прецизират от The Verge.

Две години след изтеклите фотоси на потребите ли обаче, от Lensa настояват, че Magic Avatars няма да предизвика старите неудобства.

Целта му е единствено да забавлява и евентуално да открие нова мода в селфитата.
---
Присъединете се към групатa Webcafe.bg във Фейсбук за свежи истории през целия ден:

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg