Ако сте иновативен стартъп и разработвате зелени продукти или услуги

...
Коментари Харесай

Норвегия отпуска 2 млн. евро грантово финансиране за български стартъпи

Ако сте новаторски стартъп и разработвате " зелени " артикули или услуги или оферирате решения, свързани с възстановяване качеството на живот на възрастни или хора с увреждания, можете да получите безплатно финансиране за вашите хрумвания от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година Конкретната покана е за " Подкрепа за започващи предприятия ".

Първото изискване за претендентите е да са микро- или малко дружество с до 49 чиновници, което да е записано като юридическо лице в България в интервала 18 ноември 2017 - 18 май 2021 година Има и още няколко условия:

сдружението да не е листнато на борсата да е разпределяло облага компанията да не е образувана посредством обединение сдружението да е било стопански интензивно през 2020 година

Общият бюджет на процедурата е 2 млн. евро, като планът може да бъде на стойност сред 6 хиляди и 94 хиляди евро, 85% от които могат да бъдат предоставени безплатно от програмата.

По поканата се поддържат планове в две предпочитани области:

Иновации за зелена промишленост - бюджет от 1.5 млн. евро - за развиване, осъществяване и вложение в новаторски " зелени " технологии, артикули, услуги или индустриални процеси. Технологии на благосъстоянието - бюджет от 500 хиляди евро - за създаване, използване и вложение в новаторски технологии, подпомагащи възрастните хора и хората с увреждания да станат по-независими и самостоятелни; създаване на артикули, услуги и решения за посрещане на обществените и здравни провокации пред застаряващото общество; създаване, използване и вложение в софтуерни решения, в поддръжка на личния състав, който дава или прави обществени услуги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР