Ако смятате, че наградите „Дарвин” са един от най-безумните призове,

...
Ако смятате, че наградите „Дарвин” са един от най-безумните призове,
Коментари Харесай

Най-странните награди в света

Ако смятате, че премиите „ Дарвин” са един от най-безумните призове, помислете отново.
Прочетете още
„ Сериозните награди " като Нобеловите, Оскар и така нататък имат своите пародии, които могат да са не по-малко забавни. Вижте някои от най-куриозните награди в света:



Иг Нобел - Награда за най-глупавите научни проучвания

Това е подигравка на същинските Нобелови награди. Призовете се присъждат всяка година през октомври за 10 неуместни научни проучвания.

Лауреатите имат опцията да обяснят за какво са подхванали проучванията си по времена церемонията. Ако станат прекомерно многословни, биват прекъсвани от гласа на малко момиченце, което споделя „ Моля ви спрете! Скучно ми е. "

Медицина: Браян Уиткомб от Глаучестър за проучването „ Гълтането на мечове и следствията от него.

Лингвистика: Учени от университета в Барселона открили, че мишките не могат да разграничат по кое време хората приказват в обратна посока на японски или в обратна посока на холандски.

Мир: Лаборатория в Дейтън, Охайо, са изхарчили 7.5 млн. $, за създаване на гей-бомба. Целта им била тази бомба да кара бойците да стартират да усещат неудържимо привличане един към различен. До в този момент няма резултати.



Наградите Стела - най-глупавите правосъдни каузи

Наградата носи името на Стела Лайбек - дамата, която през 1902 разляла чаша горещо кафе от Макдоналдс в скута си и получила изгаряния трета степен. Тя заведе дело против ресторанта за обезщетение от 2.9 млн. $, което завоюва, въпреки че различен съд го понижи на 40 000 $. Счита се, че сред нея и ресторанта е подписано в допълнение, скрито съглашение за обезщетение. Благодарение на Стела през днешния ден заведенията за хранене в цялостен сват изписват предизвестия на чашите за горещи питиета.

През 2007 премията Стела бе извоювана от 57-годишен арбитър от Вашингтон, който съди компания за химическо разчистване на облекла за това, че са му изгубили панталон. Той искаше обезщетение от 65 млн. $. Съдията отсъди в интерес на химическото почистване, а самият просител скапе реномето си и даже загуби работата си.



Наградите Дарвин - най-нелепа гибел

Сред спечелилите попадат следните случаи:

- човек скочил от аероплан, с цел да снима парашутисти. Самият той обаче не носел парашут (1987).

- опит за игра на съветска рулетка с полуавтоматичен револвер, който самичък зарежда идващия изстрел.

- човек, който умира от алкохолна натравяне, откакто си прави клизма с 3 литра шери.



Наградите Ърни - най-сексистко изявление

Наградата носи името на австралиеца Ърни Икоб, някогашен ръководител на сдружението на австралийските служащи, който бил прочут с дискриминационните си изявления по отношение на дамите.

Всяка година 400 дами се събират, с цел да чуят номинираните изявления. Коментарът, който е най-силно освиркван печели премията.

Ето някои бисери: австралийски магистрат оправдава човек, който седем години следил една жена с думите „ Не мисля, че я е заплашвал по какъвто и да било метод. Той просто е показал неизменност. Бил е като кученце, което маха с опашка. "

Шейх Феиз Мохамед „ Във всяка една минута, някъде по света една жена е изнасилена. Защо? Никой не е отговорен с изключение на тя самата. Тя е посочила хубостта си на света, като върви без презрамки, с гол тил, с къси ръкави, или сатанистки къси поли, транспарантни блузи. По този метод тя нервира мъжа и разсънва инстинктите му. "

През 2003 прът център в Австралия печели премията за това, че е понижил заплащането на бременните чиновници, тъй като те доста постоянно ходели до тоалетната.



Най-миризливи маратонки

Всичко почнало през 1975 година като локална самодейност, с която дребен магазин за маратонки целял да си усили продажбите. През 1988 година, обаче, прочут производител на прахчета за унищожаване на миризма от обувките станал спонсор и странният конкурс станал народен.

Участват деца на възраст сред 5 и 15 години, като комисия прави оценка положението на маратонките по няколко критерия като положение на езичето, връзките, подметката и най-много миризмата.

На фотографията виждате спечелилият от 2008 - 15-годишният Бен Ръсел от Аляска и неговите ужасни маратонки Nike, с помощта на които той си завоюва премията от 2 500 $.



Най-ужасна любовна сцена в разказ

Наградата се присъжда от изданието Literary Review от 1993 година насам за най-ужасно изложение на любовна сцена в разказ. Самата статуетка съставлява фигура на гола жена, просната върху отворена книга.

Джонатан Литъл е притежател на 17-тата премия. Критиците дефинират като доста впечатляващ пасажът, където се разказва оргазма като възприятие, наподобяващо „ стържене с лъжица по твърдо сварено яйце ", както и различен, където женската вагина е разказана като „ главата на Горгона, имобилен циклоп, чието само око в никакъв случай не мига ".



Златната малинка - най-лошите филми

Статуетката коства 4.79 $ и съставлява златна малинка, която се присъжда в разнообразни категории. Освен очевидните (най-лош филм, най-лош артист, актриса) има и призове за най-лошо продължение на филм, най-неподходяща двойка на екрана, римейк и т.н). Раздават се от 1980, като през днешния ден се отразяват в целия свят. Сред спечелилите премията за най-лош филм за скъпо-струващи филми като Жената котка, The Love Guru, Showgirls и други



Награда за най-тъпо изявление на известна персона

Нарича се още „ Крак в устата ". Сред призьорите са

- Ричард Гиър за думите „ Знам какъв съм. Никой различен не знае какъв съм аз. Ако бях жираф и някой ми кажеше „ Ти си змия " щях да му кажа „ Не, аз съм жираф " ;

- Наоми Кембъл - „ Обичам Англия и изключително храната. Обожавам макароните. "

- Брук Шийлдс „ Когато човек почине, той губи значима част от живота си " и други

През 2008 Джордж Буш завоюва премия за повсеместен принос. Сред неговите бисери е изявлението „ Знам в какво имам вяра. Ще продължа да споделям в какво имам вяра и аз имам вяра, че това, в което имам вяра, имам вяра че е истина. "

Shorty Awards - най-оригинален пост в Twitter

В Twitter можете да пускате каквито си желаете къси известия (до 140 знака). От 2008 година към този момент има премия за Twitter пост в 26 категории.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР