Ако сме влезли в спортен режим с цел подготовка за

...
Ако сме влезли в спортен режим с цел подготовка за
Коментари Харесай

Кога мускулната треска не е безобидна

Ако сме влезнали в състезателен режим за подготовка за лятото, нищо чудно и да сме се пресилили с тренировките, а в следствие цялото тяло да ни боли. Непостоянството води до мускулна тресчица, а за някои тя е главен индикатор, че сме упражнявали крепко . Но къде е истината?

Американският доктор доктор Раян Лигор, представен от Time, е безапелационен, че мускулната тресчица не е толкоз огромно зло, колкото наподобява , когато попаднем в нейния плен. Болката е неизбежна при започване на подготвителен режим или промени в него за по-голяма активност.

 Снимка 351636

Но вместо мускулната тресчица да ни отхвърля, би трябвало да бъдем стимулирани да я преборим с по-чести тренировки . Все отново, не би трябвало да подценяваме болката и е добре да й обърнем по-сериозно внимание, в случай че видим някои от тези признаци, че нещо не е наред .

Тук да, там не

Мускулната тресчица е обвързвана с пропорционална болежка . Все отново, не упражняваме единствено една ръка или единия крайник, да вземем за пример. Ако единият крак ни боли повече от другия , това може да е знак, че имаме раздрано сухожилие или друго пострадване.

 Снимка 351627

Време е

Болката в мускулите, породена от тренировки, се демонстрира сред 24 и 36 часа след усиленото натоварване, което сме им приложили. Ако продължи повече от три дни , значи може да имаме мотив за терзание и е добре да се консултираме с доктор.

Червена лампа

Много значим знак, че май не просто сме се претрупали в залата е цветът на урината . Ако ден-два след подготовка тя стане по-тъмна и това е съчетано с мускулна тресчица, още веднъж би трябвало да обърнем внимание на здравето си.

 Снимка 351638

Има възможност да сме развили рабдомиолиза. Това е животозастрашаващо положение, обвързвано с разпад на мускулната тъкан и обособяване в организма на огромни количества белтък в кръвта.

 Какво предизвика мускулните крампи
Какво предизвика мускулните крампи

И какво е решението

А с цел да избегнем онази, безобидната мускулна тресчица, можем да следваме няколко правила - да пием повече вода, да ядем храни, богати на въглехидрати и белтъчини след подготовка, да спортуваме разнообразно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР