Ако случаят с 3-годишното дете беше в януари-февруари, диагнозата щеше

...
Ако случаят с 3-годишното дете беше в януари-февруари, диагнозата щеше
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Състоянието на 3-годишното починало дете наподобява грип

Ако казусът с 3-годишното дете беше в януари-февруари, диагнозата щеше да бъде грип. Това сподели в директно включване за " Сутрешния блок " началникът на Първо детско поделение на СБАЛИПБ " Проф. Ив. Киров " доцент Атанас Мангъров.

Вижте повече в директното включване на репортера Боряна Черганова.

Специалистът сподели, че става дума за скоротечно протичане на една зараза.
Доц. Атанас Мангъров, началникът на Първо детско поделение на СБАЛИПБ " Проф. Ив. Киров ": Трябва да се каже, че, в случай че този случай беше през януари-февруари с този ход на болестта, диагнозата щеше да бъде грип, тъй като той протича по този метод. Тук необикновеното е сезонът - още не е почнала зараза.
Аутопсията демонстрира двустранна пневмония и трахеит. Другите случаи, при които се намира такава находка, са чума, антракс и грип, добави той.
Доц. Атанас Мангъров: Всяка година имаме случаи в Добрич, в Пазарджик, във Враца, в Стара Загора, които протичат по същия метод единствено че по друго време на годината. При тях дълго време се водят експертизи.Доц. Атанас Мангъров: Детето е забелязано предния ден от персоналния си доктор, който му назначава лекуване като за белодробна бактериална зараза. Не го насочва към болница, тъй като очевидно не е било в такова положение. На другия ден родителите независимо отиват в детската болница без направление. В тази болница се лекуват деца с разнообразни болести и те е трябвало да чакат. Решили са, че не могат да чакат и са отишли в болница " Лозенец ". Детето е прегледано, дали са му минимални допълнения към лекуването, назначено предната вечер от персоналния доктор. Но също са решили, че детето не е било за хоспитализация. Защо? Защото детето най-вероятно не е било за хоспитализация.
След това родителите връщат детето в детската болница, където му вършат фотография на белите дробове.
Доц. Мангъров: На тази фотография няма нищо значително. Детето би могло да бъде изпратено за домашно лекуване.
Само 4 ч. по-късно в положението на детето настава трагично утежняване и втората фотография, която се прави, демонстрира доста тежки промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР