Ако ситуацията не беше толкова политизирана, колкото е в момента,

...
Ако ситуацията не беше толкова политизирана, колкото е в момента,
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Мерките - за потушаване на напрежението или за купуване на симпатии

Ако обстановката не беше толкоз политизирана, колкото е сега, щяхме де си помислим, че някой е измислил добра икономическа мярка. Това съобщи в телевизионно предаване някогашният зам.-финансов министър и член и на Фискалния съвет Любомир Дацов. Той разяснява адекватността на икономическите и обществени ограничения на ръководещите - нарастването на заплатите в държавната администрация, надбавките за пенсионерите и парите за бизнеса, който пострада от рецесията.
"Това фактически е обвързвано с напъните, които някои хора поставят в битката с ковид, различен е въпросът до каква степен е ефикасна ", разяснява Дацов. Той уточни, че доста проучвания демонстрират, че по време на рецесия една от положителните и работещи ограничения е точно повдигането на приходите, изключително тези на пенсионерите. Самият механизъм на трансмисия на средства към стопанската система, най-малко в България, е много ефикасен съгласно данните, означи Дацов.

Но съгласно финансиста в тази ситуация това, което е управлявало държавното управление да разгласи тези планове, в действителност няма нищо икономическо.

"Повечето от ограниченията, които бяха оповестени като антикризисни, в действителност са ориентирани към потушаване на напрежение или "купуване " на благосклонности ", счита Любомир Дацов. Той добави, че ръководството на бюджета е извънредно спестовно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР