Ако сегашната тенденция остане непроменена, близо една четвърт от населението

...
Ако сегашната тенденция остане непроменена, близо една четвърт от населението
Коментари Харесай

22% от населението на Земята ще е затлъстяло през 2045 г.

Ако сегашната наклонност остане непроменена, близо една четвърт от популацията на планетата ще е затлъстяло през 2045 година, предизвестиха учени, представени от Франс прес. Заключенията им бяха показани на Европейския конгрес за затлъстяването във Виена.

Световната здравна организация (СЗО) счита, че към 13 % от възрастните хора - 11 % от мъжете и 15 % от дамите, са били наранени от затлъстяване през 2016 година.

Според прогнози на датски и английски учени, това процентно съответствие ще нарасне до 22 на 100 през 2045 година.

" Тази наклонност може да бъде обърната в противоположна посока, само че за това е нужна политическа воля ", реши един от създателите на проучването доктор Алън Моузес, който работи за датската компания " Ново нордиск " - най-големият производител на инсулин в света.

Прогнозите са разнообразни за обособените страни. Ако наклонността се резервира, над 55 % от популацията на Съединени американски щати ще е затлъстяло през 2045 година, при 39 % през 2017 година Според създателите на проучването, увеличението на затлъстяването ще е съпроводено от повече случаи на диабет вид 2, които ще обзет 12 на 100 от световното население през 2045 година, при 9 на 100 през 2017 година

Затлъстяването е проблем на публичното опазване на здравето в целия свят. Според резултатите от миналогодишно американско проучване, процентното съответствие на затлъстелите хора в света непрекъснато се усилва от 1980 година, като се е удвоило в 73 страни. В резултат се е нараснала смъртността в резултат на сърдечносъдови заболявания, диабет и някои типове рак.

Наднорменото тегло и затлъстяването са свързани с храненето и метода на живот. СЗО предлага да се ограничи приемът на липиди и захари и да се правят постоянни физически извършения.

" За да може случаите на диабет да обгръщат към 10 % от световното население през 2045 година, ще би трябвало равнището на затлъстяване измежду популацията да бъде сведено също до 10 % ", означиха създателите на проучването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР