Ако се нуждаете от бърз начин да повишите увереността си,

Ако се нуждаете от бърз начин да повишите увереността си, ...

3 неочаквани ползи от червилото.


Ако се нуждаете от бърз начин да повишите увереността си, една от най-добрите стъпки е червилото. То може да трансформира не само външния вид, но и отношението ви към самите вас и заобикалящия ви свят само за секунди.

Оказва се, че този най-добър приятел на жената има и ползи за цялостното ви състояние, не просто за външния вид. Вижте кои са те.

1. Подпомага ума ви

Колкото и странно да звучи, червилото може да подобри концентрацията. По време на проучване се установява, че дамите, които носят червило, имат по-добри резултати на поставените тестове, в сравнение с тези, които не носят червило.

Според изследователите това може да се дължи на повишената увереност, което се отразява благоприятно на цялостното представяне.
Още по темата Зеленчуци и плодове за сияйна кожа5 стъпки за оформяне на идеалните вежди
2. Подобрява стойката

Според данни на проучвания жените, които редовно носят червило, имат по-добра стойка. Оказва се, че дори и на пръв поглед незначителното разтягане по време на нанасянето на червилото подобрява баланса и координацията и по този начин жените изглеждат по-високи.

3. Червилото предпазва от слънчево изгаряне

Както останалата част от кожата, устните също могат да изгорят. Всъщност те са по-уязвими от слънчевите лъчи, защото в тях няма меланин.

Повечето червила съдържат слънцезащитен фактор от 15 или по-висок, като по този начин предпазват устните от слънчево изгаряне.

Източник: tialoto.bg