Ако се намирате в Северна-централна България или в Североизточната част

...
Ако се намирате в Северна-централна България или в Североизточната част
Коментари Харесай

Търсите интересна дестинация - посетете Побити камъни!

Ако се намирате в Северна-централна България или в Североизточната част на страната и нямате проекти за пътешестване, а към този момент не ви свърта на едно място, имаме предложение за вас. Посетете извънредно забавният скален феномен, който се намира единствено на 20 километра от Варна - Побити камъни. Преди да извършите своите проекти за пътешестване, би трябвало да знаете, че обектът е отлично организиран и има паркинг в непосредствена непосредственост до него, само че зимното работно време (до април) е от понеделник до петък, а събота и неделя са почивни дни. През летния сезон това се трансформира и почивните дни стават понеделник и вторник. 
Скалният феномен е извънредно забавен като място за посещаване, а друго известно негово име е Дикилиташ (официално се употребява до 1942-ра година). Самите камъни са разпръснати на обща повърхност от съвсем седем декара и са варовикови колони, които са високи сред пет и седем метра, с диаметър от 30 сантиметра до 3 метра. Самите камъни имат и друго сечение. 
 Троян и Априлци - планинските бижута на България Троян и Априлци - планинските бижута на България
Време е за идната концепция за пътешестване в България. Това са чудесните градчета Троян и Априлци. Те ми сграбчиха вниманието поради безспир...
Интересно е, че има разнообразни хипотези за това по какъв начин са основани. Единият сюжет е, че са формирани по натурален път като разследване на въздействието на коралови организми преди доста, доста години. Вторият сюжет е обвързван с призматичното изветряване на скалите и образуването на призматични форми. Каменните формирания са основани преди към 50 милиона години и с цел да бъдат непокътнати като рядка естествена полезност са оповестени за предпазен обект през 1937-ма година. Мястото е неповторимо и извънредно забавно. Намерени са и голям брой вкаменелости там. 
Най-интересните каменни форми са формирани в по този начин наречения " кръг на желанията ". Ще го намерите елементарно - това е група дребни камъни подредени в кръг, които обикалят друга цялост от по-високи камъни. Според легендата в случай че застанете вътре ще се осъществен всички ваши стремежи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР