“Ако се наложи, ще наложим вето.“Така президентът Румен Радев отговори

...
“Ако се наложи, ще наложим вето.“Така президентът Румен Радев отговори
Коментари Харесай

Радев за Клуб Z: Ако трябва, ще наложим вето за ядрени санкции срещу Русия

“Ако се наложи, ще наложим несъгласие. “

Така президентът Румен Радев отговори на въпрос на Клуб Z дали страната ни ще прибегне до такава мярка, в случай че възбраната за импорт на нуклеарно гориво бъде включена в десетия пакет от наказания против Русия.

Държавният глава дойде в Брюксел за присъединяване в специфичния Европейски съвет. Войната в Украйна ще бъде една от основните му тематики.

Украйна упорства възбраната за импорт на нуклеарно гориво да влезе в новия санкционен пакет.

„ Ако си спомняте, неколкократно тук съм заявявал нашата позиция. Ние не можем да приемем такава глоба, тъй като това ще повлияе директно върху нашата нуклеарна енергетика. Няма по какъв начин да се случи. Отчитаме, несъмнено, всички вероятни области, където това може да стане. Но там, където са застрашени директно нашите ползи, изключително в нуклеарната енергетика, сме доста деликатни и следим нещата “, съобщи Радев пред български публицисти.

В момента сме в положение на несъгласие за започване на договаряния за участие с Република Северна Македония (РСМ), посочи Радев. И напомни, че настояваме българите да бъдат вписани в конституцията на страната. До момента те не са вписани и договаряния не са сапознали

Очаквайте детайлности.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР