Ако се интересувате от футбол, изразът Фърги тайм не би

...
Ако се интересувате от футбол, изразът Фърги тайм не би
Коментари Харесай

Забравете "Фърги тайм", "Ливърпул" е повелителят на късните голове

Ако се интересувате от футбол, изразът " Фърги тайм " не би трябвало да ви звучи непознато. Това е това време от футболната среща, в което воденият от сър Алекс Фъргюсън " Манчестър юнайтед " постоянно имаше навика да вкарва значими голове - заключителните секунди.

Оказва се, че в действителност " Ливърпул " е повелителят на победните голове в 90-ата минута или по-късно. От основаването на Висшата лига алените са спечелили 35 мача с попадение секунди преди края, написа Би Би Си.

Най-пресният образец е от събота, когато воденият от Юрген Клоп състав направи поврат за 2:1 против " Астън вила " като посетител, въпреки в 87-ата минута да губеше.

В воин се трансформира Садио Мане, който стана четвъртият футболист в историята на Висшата лига, вкарал четири победни гола след 90-ата минута. Другите са Папис Сисе, Стивън Джерард и Йън Райт.

" Ливърпул " е безапелационен лидер в класацията, а " Манчестър юнайтед " е трети.

Кръгът предложи и различен трагичен процес, като Дженк Тосун от " Евертън " вкара за 1:1 против " Тотнъм " в 96:57 минута. Това е най-късният гол в британското състезание от близо три години, само че отстъпва с към пет минути по отношение на върха на Дирк Каут за " Ливърпул " против " Арсенал " през 2011 година (101:48 мин).

В историята има, откогато от 2003-04 година има данни за тъкмо отчитане, има още един гол след стотната минута - на Хуан Мата за " Челси " против " Норич " - 100:03 мин.

Деле Али вкара за " Тотнъм " и продължи персоналния си връх - към този момент в 39 мача, в които отбелязва гол във Висшата лига, тимът му не губи. Върховото достижение по този индикатор е на Джеймс Милнър - 53 срещи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР