Ако се интересуваме от космическите изследвания на човечеството, тогава вероятно

...
Ако се интересуваме от космическите изследвания на човечеството, тогава вероятно
Коментари Харесай

Астронавтката, която стана хит в TikTok

Ако се интересуваме от галактическите проучвания на човечеството, тогава евентуално сме чували името на Саманта Кристофорети - италианката, която държи върха за най-дълго прекарал време в космоса европейски астронавт.
Back on the International Space Station
Ако обаче употребяваме TikTok, по-вероятно е да сме засичали супер известните й видеота там.

45-годишната Кристофорети е и първият човек на Международната галактическа станция, който качва видео изявления в известната обществена мрежа. Това става по време на второто й престояване там, което стартира от април тази година.
Don’t panic and always carry a towel!????????‍♀️
Едно от най-популярните й видеота е по случай Международния ден на Дъглас Адамс. " Честит Ден на хавлията от Международната галактическа станция ", написа Кристофорети към видеото, в което ни демонстрира " държанието " на хавлиена забрадка в атмосфера на безтегловност.
How do you run in space? Happy
Разбира се, тя има поради един от най-популярните моменти в романа на Адамс " Пътеводител на галактическия стопаджия ". Това не е първият път, в който астронавтката си прави смешка с паметния разказ. Можем да забележим да вземем за пример " постера ", отдаден на актуалната й задача.
What would the Moon taste like? Join the challenge
Крастофорети ни демонстрира и други любопитни елементи от живота на борда на Международната галактическа станция. Например по какъв начин тренираш там, по какъв начин слушаш музика и по какъв начин изобщо управляваш придвижванията си там.

Първата задача на Саманта Кристофорети като част от Европейската галактическа организация е през 2014 година, когато тя прекарва тъкмо 199 дни на борда на Международната галактическа станция. На сегашната й задача, наречена " Минерва ", една от дилемите на Кристофорети е да изследва по какъв начин действат женските яйчници в условия на микрогравитация.

" Един от значимите фокуси на станцията сега е да развием и усъвършенстваме технологии, които поддържат живота и функционалностите на човешкия организъм в космоса ", споделя италианката пред Военновъздушни сили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР