Ако руските войски на украинската граница започнат офанзива, отговорът на

...
Ако руските войски на украинската граница започнат офанзива, отговорът на
Коментари Харесай

Джо Байдън: Няма да се намесим с военна сила в случай на руска агресия в Украйна

Ако съветските войски на украинската граница стартират атака, отговорът на Съединени американски щати ще бъдат жестоки наказания. Военна мощ в помощ на Украйна няма да бъде изпращана. Това съобщи на моравата пред Белия дом президентът Джо Байдън.

Байдън бе безапелационен, че е предизвестил съветския си сътрудник, че глобите ще бъдат невиждани. Той обаче отхвърли опцията за изпращане на войски в Украйна.  " Това не е на дневен ред. Имаме морални и правни отговорности към нашите съдружници от НАТО по силата на член 5, в случай че бъдат атакувани, и това е заветен дълг. Но това обвързване не включва Украйна “, разясни Байдън.
The Wallstreet Journal: Три точки по света, които могат да провокират война
Колумнистът на The Wallstreet Journal Джералд Сейб приказва за възходящия риск от три военни спора, които могат да се трансфорат...

Президентът на Съединени американски щати съобщи още, че се надява до петък да има и положителни вести – за начало на дипломатически развой за понижаване на напрежението в района с присъединяване на Русия и други съдружници от НАТО. Ако нещата потръгнат, на срещи на високо равнище ще бъдат разисквани опасенията на Русия от разширението на НАТО.

През последния месец напрежението сред Русия и Украйна ескалира. Москва стартира да струпва войски край границата на съседката си, което провокира остра реакция от Вашингтон. По неофициални данни Русия е разположила над 135 000 бойци, което провокира безпокойствие измежду западните страни, че се готви атака. От американското военно министерство оповестиха, че. Преди седмица пък държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи,, че Русия може да възнамерява инвазия в Украйна. От своя страна Москва упрекна Украйна, в източната част на страната.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР