Ако родителите крещят постоянно на децата си, това може да

...
Ако родителите крещят постоянно на децата си, това може да
Коментари Харесай

Учени: Крещите на детето си? Последствията са потресаващи!

Ако родителите крещят непрекъснато на децата си, това може да докара до съществени последици, които могат да се отразят на тяхното физическо положение и да доведат даже до затлъстяване. До този извод доближиха учените от университета в американския щат Айова.

„ Грубостта във възпитателния развой води до здравни проблеми “, съобщи водещият проучването професор Томас Шефилд. Той е провел опит, в който са взели участие 451 12-годишни деца и родителите им. Учените са следили връзката в фамилиите в течение на няколко години, до момента в който децата не доближават до 20-годишна възраст.

На родителите им е била оценка за проявената неучтивост – физическата експанзия, заканите, принуждаването за осъществяването на действия от страна на детето, егоистичност или повишение на гласа. След опита децата са минали проучване на физическото си положение.

Шефилд акцентира, че строгото образование основава хронически стрес за децата а следствията от него могат да се демонстрират даже и когато пораснат. Стресовото образование може да окаже резултат върху развиващия се мозък на детето. Изследователите демонстрират, че измежду отрицателните последици участват хроничните хормонални несъответствия, възпалителните процеси и снизяването на сърдечно-съдовата интензивност.

„ Родителите не би трябвало да бъдат сурови. Ако желаеме да сме сигурни, че децата ни ще бъдат здрави, най-добре е да се заобикалят жестокостите “, съобщи Шефилд.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР