Ако проф. Анастас Герджиков държи на достойнството си, както много ...

Ако проф. Анастас Герджиков държи на достойнството си, както много

Доц. Жана Попова: Ако проф. Герджиков държи на достойнството си, да подаде оставка

" Ако проф. Анастас Герджиков държи на достойнството си, както доста пъти е заявявал, да подаде оставката си " .

Това сподели пред БНР доцент Жана Попова, учител във Факултета по публицистика и всеобща връзка към Софийския университет " Свети Климент Охридски " .

Вчера ректорът на Алма Матер - проф. Анастас Герджиков, който беше повдигнат за претендент за държавен глава от Инициативен комитет с пълномощници на ГЕРБ, получи поддръжка от членовете на Общото заседание на висшето учебно заведение да продължи мандата си.

" Важно е да има жест на подаване на оставката, което самият проф. Герджиков съобщи . Моето чувство оттук насетне е, че нашият университет не е независим , тъй като , когато лицето на университета обвърза кандидатурата си с една политическа мощ , няма по какъв начин това да не се отрази върху нашия метод на живот " , добави доцент Попова в излъчването " Нещо повече " ." Става дума за метода , по който ние в политическата позиция , в която бяхме сложени , би трябвало да продължим. Важно е да няма реваншизъм, евентуално сътрудниците са искали да го покажат през вчерашния ден с решаването на Общото заседание . Но има метод да продължим без борба и в това време да бъде непокътнато достойнството на Софийския университет " .


Източник: fakti.bg