Ако притежавате обработваеми градини и ниви, както и ако живеете

...
Ако притежавате обработваеми градини и ниви, както и ако живеете
Коментари Харесай

Как да изберете най-ефективния птицегон за градината си?

Ако притежавате обработваеми градини и ниви, както и в случай че живеете в къща с двор, най-вероятно сте се сблъсквали с избрани вредители, като врабчета, косове, дроздове, лястовици, гълъби и други. Тези нежелани посетители провокират нечистотия, хаос и се хранят с реколтата ви. Има голям брой средства за тяхното унищожаване, като един от най-ефективният, е посредством потреблението на специфични устройства за надзор, наричани птицегони. Но по какъв начин да изберете подобаващ апарат за отбрана от пернатите вредители?

Екипът на otrovi.com споделя кои са главните фактори, които въздействат на избора за устройство за прогонване на птици.

Начин на деяние на птицегоните

За да изберете най-благоприятен модел устройство за отбрана срещу неканени птици в откритите си пространства, то не забравяйте, че преди всичко би трябвало да прецените какво деяние търсите. Основно ще откриете слънчеви, ултразвукови, електронни и комбинирани устройства. Специалистите от otrovi.com споделят по кои съществени характерности се разграничават:

  • някои от моделите разполагат с комбинирано деяние – както звукови, по този начин и светлинни сигнали. Най-често звуковите включват заплашителни викове от хищни животни, както и изстрели на пушки. Има модели, които излъчват и трети тон – кучешки лай;
  • разграничават се и по режимите на работа. Ще откриете птицегони, които ви дават опция да настройвате метода на работа – дали сигналите да бъдат предавани непрекъснато или през несъмнено времетраене. Най-често уредите разполагат с три или четири работни режима. Има и такива, чиито настройки са въз основа на това дали е денонощно. При първият вид излъчването е звуково, което прогонва натрапниците, а при вторият, с цел да се избегне разстройване на близките живущи, има единствено светлинни сигнали, които се задействат при засичане на придвижването посредством сензор.
Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР