Ако премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите

...
Ако премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите
Коментари Харесай

Радев призова Борисов да промени Конституцията, ако министрите ще се отчитат пред президента

Ако министър председателят смята, че някой различен би трябвало да управлява министрите му, то той би трябвало да инициира и съответните промени в Конституцията.
 Радев: Цветанов мъчно схваща какво чете. Настоявам за по-добро обучение  Борисов подреди на министрите да се отчетат пред Радев за публичните си поръчки
Така президентът Радев коментира заръката на министър-председателя Борисов министрите да се регистрират какво са свършили и пред президента.

Радев сподели още, че нашата корупция е забележима и „ оттатък океана “ и е отразена в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати.

„ Как да чакаме да бъдем признати в Шенген и в Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус по отношение на нашата европейска принадлежност “, съобщи президентът.

Той е на мнение, че " колкото повече се дават обети към евроатлантизма, толкоз повече ни отдалечават от Европа. "

Война с българската държавност

„ Има политици, които водят война с българската държавност, сами виждате какви неистини се тиражират в медиите. С дискредитирането на президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателство “ - сподели още Радев.

За мен това напълно не е просташки спор, а режисирана акция, съобщи президентът и добави, че " има опит да се приватизира европейската концепция за персонални политически цели. "

„ Колко костват техните евроатлантически хрумвания, откакто деградират армията и заблуждават нашите съдружници? Какви европейци са тези политици откакто позволиха корупцията, бедността и несправедливостта да се трансфорат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите? “ - попита Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР