Ако предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и

...
Ако предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и
Коментари Харесай

Ц. Караянчева: Президентът да каже да спрем ли санирането и магистралите

Ако предлагането на Българска социалистическа партия за понижаване на депутатските заплати и ваканции е съответно входирано в деловодството на Народното събрание то ще бъде разпределено по надлежния ред и всеки ще има опция да огласи своята позиция на комисия и в пленарната зала ", съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред БНР.

Относно изказванията на президента Румен Радев от миналата седмица, измежду които и тези в лекцията му пред студенти в УНСС и апела му за изсветляване на процесите в страната Караянчева съобщи:

" Президентът е институция и би трябвало да приказва, да демонстрира проблемите, само че не по този метод, по който го прави. Трябва да чува и противоположното мнение. Разбирам, че е боен, само че не трябва да реагира първосигнално и да атакува личностно човек, който се е опитал да го подлага на критика. Мисля, че това което той направи и личностно атакува господин Цветанов, не му прави чест. Така не се прави ".

Визирайки рецензиите за некачествено законодателство на настоящия парламент Цвета Караянчева регистрира, че " законодателството, което в този момент се прави, е по-качествено от правеното през годините обратно, а Народното събрание е една от транспарантните институции ".

Относно апела на президента за повече светлина в страната и " да се включат прожекторите ", Караянчева посочи:

" Нямаме драма в това. Аз не знам къде още би трябвало да се включат прожекторите в Народното събрание. Всичко е отворено. Всичко е пред погледа на жителите. Нека президентът да каже да спрем ли санирането, да спрем ли магистралите… "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР