Ако преди година някой ни беше казал, че работните ни

...
Ако преди година някой ни беше казал, че работните ни
Коментари Харесай

Още една причина да си вземем котка

Ако преди година някой ни беше споделил, че работните ни срещи ще се прекъсват от котка, която минава през бюрото на шефа, щяхме да се засмеем. 2020 година обаче промени всички правила.
 Коронавирусът, home office, работата от у дома и някои хрумвания по какъв начин да я създадем по-приятна
Работа от у дома против COVID-19

Обедната отмора е една от тях

Много от нас към момента работят от у дома, а едно от непредвидените преимущества е, че прекарваме повече време с домашните си любимци.

Всъщност, за доста от нас четириногите ни спътници са се трансформирали в нашите нови сътрудници. За да научи повече за тази неповторима работна връзка, екипът на Джо Хемингс от Британското психическо сдружение интервюира към 700 души, работещи отдалечено и притежаващи котки.
 Снимка 512236

63% от тях споделят, че котките им работи успокояващо, а 56 на 100 - че с помощта на домашните си любимци се усещат по-малко самотни. Повече от половината от тях (53%) акцентират, че котките са подобрили настроението им, до момента в който вършат някакви занимателни неща, като да минават през преносимия компютър. Това ги е вдъхновявало и им е давало нови сили. Освен това доста британци споделят, че си приказват с мъркащите си любимци и даже им споделят работните си проблеми.
 Котките, страстите им и какво усещат, когато печелят или губят
Котките са тъкмо като нас

Изпитват същото, което и ние

Джо Хемингс е поведенчески психолог и работи върху изясняване на изгодите от работата с нашите домашни любимци. Според нея те ни връщат чувството за нормалност, тъй като за тях всеки ден е просто още един ден, те живеят постоянно за момента, а това е потребно увещание да вършим същото.

„ Има нещо утешително в животно, което няма визия за неща, които може да ни стресират, а това е толкоз успокояващо ", споделя тя.
 Home office, работата от у дома и за какво не е добре да я вършим в леглото
Защо не трябва да работим от леглото

Може да е прелестно, само че не и потребно

Според нея, те понижават равнищата на кортизол и адреналин в кръвта, поддържайки тревогата под надзор, което ни прави по-спокойни, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР