Ако пращите от самочувствие, няма смисъл да четете по-нататък. Но

...
Ако пращите от самочувствие, няма смисъл да четете по-нататък. Но
Коментари Харесай

Как да превъзмогнем срамежливостта

Ако пращите от самочувствие, няма смисъл да четете по-нататък. Но в случай че сте от хората, които желаят другите да ги виждат по-често, но не знаят по какъв начин да привлекат вниманието им, вие сте на вярното място. Защото със следните пет хитрости ще изглеждате необикновено самоуверени в техните очи – без значение дали в реалност сте, или не сте.

1. Гледайте събеседника си в очите

Според уеб страницата businessinsider.de в действителност не е наложително да гледате събеседника си в очите, когато желаете да излъчвате самонадеяност. Защото директният зрителен контакт не е лъжица за всяка уста. Това обаче не е неволя, защото с някоя и друга хитрост може да се справите отлично и като го избегнете. Един от методите е да фиксирате погледа си сред очите на събеседника. Друга опция е да местите взор сред очите, носа и устата му на всеки две секунди, с цел да обхванете най-после цялото му лице, преди за започнете изначало. Която и ловкост да изберете, все е по-добре, в сравнение с да се втренчите засрамено в пода.

2. Стойте изправени

Не на вятъра думи като „ изкривен “ или „ умърлушен “ имат отрицателен колорит. Тъкмо затова би трябвало да внимавате стойката на тялото ви да не изпраща сходни сигнали. Девизът гласи: Стойте изправени! В никакъв случай обаче не трябва да изглеждате сковани. Упражнявайте позата си пред огледалото, като изпънете плещи обратно и изпъчите гърди, само че по този начин, че от вас да струи непрестореност. Хора, чиито плещи надали не са се сраснали с ушите, излъчват плашливост, а не самонадеяност.

3. Обърнете внимание на краката

Въпреки че се намират в долния завършек на тялото, не трябва да ги пренебрегвате. Дръжте ги леко разкрачени, когато се изправите пред събеседника си. Стъпалата би трябвало да се намират на една линия с раменете. Ако сте прави, не заемайте стойка „ спокойно “, а в случай че сте седнали, не кръстосвайте крайници. Докато първата поза излъчва нерешителност, то втората основава усещане, че се затваряте в себе си. И още нещо: когато върховете на стъпалата са ориентирани към събеседника, това демонстрира, че проявявате интерес към него.

4. Ръцете би трябвало да са на показ

Абсолютно табу за хора, които желаят да наподобяват самоуверени, е да крият ръцете си в джобовете на сакото или панталона. Покажете на събеседника си, че нямате нищо за криене. Най-добре да държите ръцете си с длани, обърнати нагоре. Те издават неприкритост, както и известна доза накърнимост. А който е уязвим, надали ще стартира да лъже. Това ще провокира още един позитивен резултат – събеседникът ви ще ви се довери. Що се отнася до езика на жестовете, най-хубаво усещане вършат плавните, непринудени придвижвания на ръцете с обърнати нагоре длани.

5. Избягвайте паразитните междуметия

Всъщност е напълно ясно. Въпреки това хората още веднъж и още веднъж позволяват тази неточност. Който украсява говора си с „ еее “, „ ъъъ “ или „ ммм “, не основава изключително професионално усещане. Ето за какво е по-добре да се въздържате от „ екане “ и „ хъмкане “. Вместо това култивирайте не изключително бърза, само че и не доста мудна скорост на приказване. Ще разберете, че сте налучкали вярното движение по това, че събеседникът ви няма да откъсва взор от устните ви!

В интерес на истината, съществува и противоположното мнение. Например шотландски учени са открили, че паразитните междуметия засилват вниманието на слушателите. Според тях междуметията, водещи до закъснение потока на речта, вършат казаното по-запомнящо се. Така или другояче, заложете на сигурното и избягвайте използването им, в случай че желаете да изглеждате по-самоуверени.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР