Ако попитате тенисистите в ATP Тура кой удар на свой

...
Ако попитате тенисистите в ATP Тура кой удар на свой
Коментари Харесай

Има ли изненадани? Иснър счупи рекорда за най-много асове в историята на тениса

Ако попитате тенисистите в ATP Тура кой удар на собствен сътрудник биха желали да имат, то безспорно множеството от тях биха ви отвърнали, че това е сервисът на Джон Иснър. Американецът трансформира началния си удар в едно от най-страховитите оръжия в играта през годините и останалите състезатели честват като че ли са спечелили мача, когато съумеят да пробият 208-сантиметровият колос.

Все отново не би било заслужено да кажем, че сервисът е единствената причина за триумфите на Иснър, тъй като той се движи прелестно за ръстта си и има чудесно възприятие към топката. Именно обаче първото подаване на американеца е повода да го виждаме измежду най-хубавите в света, въпреки че към този момент е на 37-годишна възраст. Тазгодишният Уимбълдън пък се оказа доста специфичен за международния номер 26, който оня ден пречупи съпротивата на двукратния първенец Анди Мъри, а след това призна по какъв начин въпросната победа е една от най-ценните в неговата кариера.

Днес някогашният член на топ 10 още веднъж излезе на корта, пробвайки се да продължи към осминафиналите на конкуренцията в Лондон, единствено че Яник Синер се оказа непреодолимо затруднение за него и присъединяване на ветерана завърши. Вероятно обаче става въпрос за една от по-малко болезнениете загуби в професионалния път на 20-тия подложен. Това се дължи на обсоятелството, че Иснър пласира 32 директни точки от сервис и по този метод надмина досегашното рекордно достижение в историята на тениса, което се държеше от Иво Карлович - 13728.

Американецът се нуждаеше от единствено 5 аса в конфликта си против Синер, с цел да се трансформира в новия собственик на върха, което се оказа детска игра за него и към този момент може да се похвали със общ брой от 13748 разигравания извоювани единствено благодарение на началния удар. Освен това Джон държи и върховото достижение за най-бърз сервис - 254 километра в час, които реализира през 2016-та година в среща от Купа " Дейвис ".

• 54 aces in the first round
• Fifth man to reach 1000 aces at
• Breaks record for most aces on the ATP Tour serving up a treat
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР