Ако погледнете Лили Димкова, която подреди юбилейна изложба на третия

...
Ако погледнете Лили Димкова, която подреди юбилейна изложба на третия
Коментари Харесай

Дали на 85 години си уморен? Вижте тази уникална история

Ако погледнете Лили Димкова, която подреди юбилейна галерия на третия етаж на столичната ул. „ Шипка” 6, ще си кажете както споделя тя: „ Може тялото и лицето да се трансформират, да остаряват, само че човек вътрешно не остарява”.
От на следващия ден 30 март, от 18 ч. изложбата й ще бъде открита.

- Тази юбилейна галерия ми е доста свидна, тъй като е отдадена на Учителя, на Петър Дънов! Освен че ставам на 85 години, аз броя и още един празник. Моят нов интервал на изобразяване, който е подобен от 50 години насам. Когато бях на 35 година ми се даде свише този метод на работа, който последвам до през днешния ден в творбите си. До тогава аз бях работила като художник в киното, в театъра, бях и в издателство „ Наука и изкуство”. Но след тази превратна за живота ми година, аз напуснах всичко и започнах да рисувам портрети, пейзажи „ Заветът на цветните лъчи на светлината” на Учителя.

Вече толкоз години работя с маслени пастели, тъй като те най-добре се приближават до концепциите и мислите ми. В тази галерия имам доста портрети на огромните духовни водачи на България – от Орфей, Боян Магът, Паисий, до Левски и Ботев, от свети Иван Рилски, светите Кирил и Методий, до Йоан Кукузел, Учителят Дънов, Патриарх Евтимий. Нарисувала съм и най-близките на сърцето ми - татко ми, майка ми, братята ми.

- Знам, че спазвате всички бащини - Петър Димкови препоръки, научени в фамилията ви още от детството?
- Нима мога да не ги съблюдавам, откакто те са попили в душата ми, научили са ме на значими уроци за живеене. Да вършиш това, което не нарянява близките, да не се гневиш, тъй като натрупва токсини в теб самия, да не завиждаш и злословиш, да се обличаш в светли облекла, все доста значими неща за здравето на всеки човек.


- В какъв брой цикли са подредени картините ви?
Това са „ Заветите на цветните лъчи на светлината” на Учителя Дънов, Седемте рилски езера, Духовните водачи, Шестата раса, Богомилите, Пейзажи от красивата ни българска природа, - всичко това, което и през днешния ден вълнува сърцето ми, изпълва душата ми с наслада, великолепие, покой, светлина.

Савка ЧОЛАКОВА БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР