Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, ето как 

...
Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, ето как 
Коментари Харесай

В анкета на Галъп ГЕРБ-СДС са първи с 22.5%, следвани от БСП и ПП

Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, ето как  биха дали своят вот българите, които считат да отидат до машините и урните:

За ГЕРБ-СДС биха дали вота си 22,5% от гласуващите, за Българска социалистическа партия – 15,1%, за „ Продължаваме промяната “ – 13,4%, за „ ИТН “ – 12,2%, за „ Демократична България “ – 11,2%, за Движение за права и свободи – 10,8%. Това са и сигурните от днешна позиция обединения в идващия парламент. Близо до бариерата е и „ Изправи се.БГ! Ние идваме! “ – с 3,7%. Под заветните 4% остават и „ Възраждане “ и Вътрешна македонска революционна организация, надлежно с 2,9% и 2,3%. Останалите гласове биха отишли при други обединения.

Това демонстрира ново изследване на " Галъп ", извършено по поръчка на БНР. 

" Класацията " на кандидат-президентите съгласно моментните настройки на гласоподавателите наподобява по този начин: 

За Румен Радев биха дали своят вот 51,2%, за Анастас Герджиков – 22,5%, за Мустафа Карадайъ – 7,9%, за Лозан Панов – 6,2%. Следват  Костадин Костадинов с 3,1%, Милен Михов – 1,6%, Веселин Марешки – 1,1%. С „ Не поддържам никого “ биха дали своят вот 2,7%. Останалите се разпределят измежду други претенденти. Сред тях личат Волен Сидеров, Валери Симеонов и други

Данните за структурата на настройките и евентуалната интензивност демонстрират опция президентските избори да завършат и в единствен тур. С оглед на последните събития обаче тази опция не е преобладаваща. И въпреки всичко има цели четири седмици разстояние от края на терена на проучването до изборите на 14 ноември, показват от " Галъп ". 

 

Заявената интензивност за идния избор " 2 в 1 "  показва малко по-голям интерес към надпреварата за държавен глава. 56,4% от анкетираните казват, че ще гласоподават сигурно на президентските избори. 54,2% споделят, че ще гласоподават сигурно на парламентарните избори. По над 20% са и тези, които споделят, че евентуално биха дали своят вот, само че не са сигурни.  

 

Потенциален проблем ще е уплахата от вируса, страх от машинното гласоподаване и така нататък Всичко това, дружно с спешната политическа и икономическа обстановка, прави изборите и за президент, и за парламент сложни за прогнозиране – във връзка с интензивността и на самия избор. 

 

Данните са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за Българското национално радио, извършено лице в лице с таблети, измежду 1009 пълнолетни българи, в интервала 10-17октомври. То не регистрира събитията от последните дни.Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е извършено с таблети, между 10 и17 октомври, измежду 1009 души, по метода „ лице в лице “. Абсолютната оптималната неточност е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР